Mobilní aplikace pro sdílení polohy ve skupině

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Cílem této práce je vytvoření mobilní aplikace umožňující snadné sdílení polohy mobilního zařízení ve vytvořených skupinách. Práce obsahuje analýzu potřeb uživatelů, uživatelského rozhraní a možností přidávání členů skupin. Mobilní aplikace bude dostupná pro obě majoritní mobilní platformy, tedy iOS i Android. Z tohoto důvodu byla vyvíjena pomocí nástroje Flutter pro multiplatformní vývoj mobilních aplikací. Nedílnou součástí aplikace je webový server napsaný v jazyce PHP a frameworku Yii2.
Target of this thesis is creation of mobile application enabling easy sharing of user's location in a group. Thesis includes analysis of needs of users, GUI and options of including new members of a group. Application is available for both major mobile platforms, iOS and Android. For that reason it was developed with tool Flutter providing multiplatform applications development. Necessary part of the application is web server written in language PHP and framework Yii2.
Description
Citation
MATĚJÍČEK, V. Mobilní aplikace pro sdílení polohy ve skupině [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační systémy
Comittee
doc. Ing. Ondřej Ryšavý, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Peter Chudý, Ph.D., MBA (místopředseda) Ing. Vladimír Bartík, Ph.D. (člen) doc. Mgr. Lukáš Holík, Ph.D. (člen) Dr. Ing. Petr Peringer (člen) RNDr. Marek Rychlý, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2020-07-16
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm D. Otázky u obhajoby: Pro možnost sledování polohy jiných uživatelů je nutné být s nimi ve skupině. Pro tento účel stačí narušiteli pouze zadat (trefit existující) 8místný zvací kód a ihned může sledovat polohu. Jak sám navrhujete, větší organizované skupiny mezi sebou mohou tento kód volně šířit pomocí letáků. Ač je přesně mířené zneužití aplikace tímto způsobem nepravděpodobné, obecně to jistě možné je. Notifikace zatím příliš nefungují a lze je při větším množství uživatelů přehlédnout. Zdá se to jako nedostatečná ochrana soukromí, přestože právě na ni měla Vaše práce klást důraz. - Můžete navrhnout ošetření této bezpečností mezery? - Máte v plánu nějaké další kroky pro celkové posílení bezpečnosti a ochrany soukromí uživatelů?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO