Mapování trajektorií pohybu chodců v záznamu pořízeným dronem

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Tato práce se zabývá detekcí chodců ve videozáznamu pořízeném dronem pomocí neuronových sítí. Pro sledované osoby poté řeší určování jejich GPS souřadnic na základě aproximace jejich pozice s využitím nadmořské výšky zemského povrchu. Dále mapuje jejich trajektorie v čase pomocí re-identifikace a informací dostupných z dronu. Výsledné trajektorie pak umožňuje zobrazit v programu Google.
This master's thesis deals with pedestrian detection using neural networks in a video record captured by drone. Pedestrians are tracked, and their GPS coordinates are calculated using digital elevation models and mapped based on their identity and an information provided by the drone.
Description
Citation
ŠŤASTNÝ, F. Mapování trajektorií pohybu chodců v záznamu pořízeným dronem [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Inteligentní systémy
Comittee
doc. Mgr. Adam Rogalewicz, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Lukáš Burget, Ph.D. (místopředseda) Ing. Michal Bidlo, Ph.D. (člen) Ing. Michal Hradiš, Ph.D. (člen) Ing. Martin Hrubý, Ph.D. (člen) Ing. Jaroslav Rozman, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2020-07-14
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm B. Otázky u obhajoby: Jaká konkrétní praktická využití pro tuto technologii znáte nebo Vás napadají? Jaká praktická řešení Vás napadají pro problémy s kumulativní chybou orientace dronu a nepřesnými údaji o nadmořské výšce? Studoval jste příbuzné obory (geodézie, letecké snímkování, apod.)? Jak jste se vypořádal s tím, že dle zákona nelze sledovat trajektorie chodců?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO