IoT systém pro domácnost

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Cílem této diplomové práce bylo seznámit se a sumarizovat základní informace o IoT systémech, jaké protokoly se používají a zaměřit se na technologii Google Home. V první části práce jsou popsány jednotlivé části systému --- mikrokontroléry, senzory, světelné prvky a možné systémy pro backend. V rámci implementační části práce bylo navrhnuto řešení pro řízení inteligentní domácnosti s využitím technologie Google Home. Systém na základě dat z meteostanice ovládá a upravuje intenzitu venkovního osvětlení a ovládá žaluzie. Dále je implementován řidicí modul pro ovládání branky a garážových vrat. Systém se také stará o plánování vysávání v domě s využitím vysavačů iRobot Roomba, do kterých je přidán modul s Wi-Fi. Závěrem jsou shrnuty dosažené výsledky.
The aim of this thesis was to learn and summarize basic information about IoT systems, which protocols are used and introduction of Google Home system. The first part of the thesis describes the individual parts of the system --- microcontrollers, sensors, light elements and possible systems for backend. In the implementation part of the thesis was designed a solution for smart home controling using Google Home technology. Based on data from the weather station, the system controls and adjusts the intensity of outdoor lighting and controls the blinds. Furthermore, a control module for gate and garage door control is implemented. The system also takes care of vacuum cleaning in the house using iRobot Roomba vacuum cleaners with custom Wi-Fi module. The final part of the thesis summarizes the achieved results.
Description
Citation
KOVAŘÍK, V. IoT systém pro domácnost [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Počítačové a vestavěné systémy
Comittee
prof. Ing. Lukáš Sekanina, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Jiří Jaroš, Ph.D. (místopředseda) Ing. Michal Bidlo, Ph.D. (člen) doc. RNDr. Milan Češka, Ph.D. (člen) Ing. Lukáš Kekely, Ph.D. (člen) Ing. Tomáš Martínek, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2020-07-15
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm dobře. Otázky u obhajoby: Při testování jste neuvedl odběrové charakteristiky Vašich DPS, tzn. jak dlouho vydrží v případném provozu na baterii. Dále není uveden souhrn výkonnostní charakteristiky prováděných operací s ohledem na použitý mikrokontrolér, zejména u jednotky bridge. Můžete tyto informace doplnit, prosím? Umožňují jednotlivé DPS automatický restart v případě chyby, kterou nelze opravit nějakým běžným způsobem (např. zamrznutí)?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO