Hra s agenty na bázi umělé inteligence

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
E
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Cieľom práce je navrhnúť a implementovať 2D akčnú počítačovú hru so strategickými prvkami, v ktorej sa hrá proti inteligentným agentom. Návrh architektúry vychádza z rokmi overených techník a vzorov. Hra je písaná v jazyku C++, na grafickú stránku a vstupy sa využíva knižnica SFML, na simuláciu kolízií knižnica Box2D. Umelá inteligencia je založená na kombinácii štandardných prístupov používaných v hernom priemysle. Výsledná hra a inteligencia agentov je testovaná a zhodnotená hráčmi a metrikami.
The goal of this project is to create a 2D action strategy videogame, featuring intelligent enemies. The architecture design is based on techniques and patterns used in game industry. Game is written in C++, SFML library is used for graphics and inputs, Box2D library takes care of physics. Enemies' artificial intelligence applies standard algorithms used in videogame industry. Human players and metrics are used for evaluation of final game and enemies' intelligence.
Description
Citation
TOMEČKO, L. Hra s agenty na bázi umělé inteligence [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
sk
Study field
Inteligentní systémy
Comittee
doc. Mgr. Adam Rogalewicz, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Lukáš Burget, Ph.D. (místopředseda) Ing. Michal Bidlo, Ph.D. (člen) Ing. Michal Hradiš, Ph.D. (člen) Ing. Martin Hrubý, Ph.D. (člen) Ing. Jaroslav Rozman, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2020-07-14
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm E. Otázky u obhajoby: Proč jste pro dokumentaci návrhu nepoužil digram tříd? Jak dlouho jste tvořil diagram tříd prezentovaný na obhajobě? Jak souvisí s vaši hrou pojem dialog? Jak v práci používáte agenty? Jaký je nejinteligentnější prvek vaši hry? Používáte nějaké algoritmy z umělé inteligence? Obsahuje vaše řešení plánování cesty pro lodě? Proč jste si všechno v rámci implementace práce dělal sám? Probíhá nějaká komunikace mezi agenty ve vaší implementaci?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO