Optimalizace výrobních procesů ve vybrané části výroby

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
E
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
V bakalárskej práci som sa zamerala na optimalizáciu výrobných procesov vo firme FORTISCHEM, a. s., ktorá je zameraná na chemickú výrobu. Optimalizáciu som realizovala pre viaceré výroby dokopy, na reaktoroch A, B, C, D, E, a F, aby sme zistili, ktoré sú vyťažené naplno a naopak, ktoré by mohli fungovať len sezónne. V teoretickej časti som uviedla základy problematiky, v analytickej časti som rozobrala ekonomickú situáciu firmy, ako aj vybraných častí výroby a v poslednej časti som uskutočnila výpočet optimalizácie s návrhmi na zlepšenie.
At bachelor thesis, I focused on optimizing production processes at FORTISCHEM, a. s., which is focused on chemical production. I have been optimizing for several production together, on reactors A, B, C, D, E, and F to find out which are extracted to the fullest and vice versa, which could only work seasonally. First, I stated in the theoretical section the basics of the issue and in the analytical section, the economic situation of the company as well as the selected parts of the production, and in the last part carried out a calculation of optimisation with proposals for improvement.
Description
Citation
ŽIŠKOVÁ, K. Optimalizace výrobních procesů ve vybrané části výroby [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
sk
Study field
bez specializace
Comittee
prof. Ing. Vojtěch Koráb, Dr., MBA (předseda) doc. RNDr. Anna Putnová, Ph.D., MBA (místopředseda) Ing. Zdeňka Videcká, Ph.D. (člen) Ing. Roman Ptáček, Ph.D. (člen) Ing. Vladimír Bartošek, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2020-07-17
Defence
otázka oponenta - zodpovězeno doc. Putnová: Uvádíte, že ve skutečném modelu / realitě je využita veškerá kapacita? Jak je tedy kapacita využita v realitě firmy? Navrhujete optimalizaci. Jaký byl výchozí stav? - zodpovězeno Ing. Videcká: Počítala jste počet změn? Změna výroby je změna v reaktoru? - zodpovězeno Ing. Videcká: Na reaktoru se dělá víc produktů, je to tak? - zodpovězeno Ing. Videcká: Píšete o možném nedostatku kapacity. Jak dlouho proces trvá a jak probíhá? - zodpovězeno Ing. Videcká. Vede to na plánování výroby. Jakým způsobem se to potom všechno zadává? - zodpovězeno Ing. Videcká: Dal by se stav, který je, porovnat se stavem, který navrhujete? - zodpovězeno Ing. Ptáček: Když vycházím z vaší práce, tak pravidelně dochází k tomu, že po vás odběratelé požadují více výrobků, a poté zase dochází k tomu, že jich je méně? - zodpovězeno Ing. Ptáček: Když byste v dobách, kdy máte volné kapacity, vyráběli na sklad, jsou sklady dostatečně volné, nebo potřebují nějaké další dodatečné investice na rozšíření skladu? - zodpovězeno
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO