Optimalizace výroby přesných bezešvých trubek

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Táto bakalárska práca sa zaoberá optimalizáciou výrobných procesov bezšvíkových rúr vo výrobnom podniku Železiarne Podbrezová a.s. Práca obsahuje predstavenie firmy a analýzu súčasného stavu výrobných procesov v prevádzkarni Ťaháreň rúr Dielňa 1, ako aj materiálový tok skrz celý výrobný proces. Záver práce rieši návrhy pre optimálnejší a efektívnejší chod daného výrobného úseku.
Theme of my final bachelor thesis is optimization of precision seamless tubes production. The thesis covers overall analysis of the company and current state of production processes at given production hall. Thesis also describes material flow through whole production process. In conclusion there are described suggestions to optimise and to improve efficiency of production.
Description
Citation
MIKULA, S. Optimalizace výroby přesných bezešvých trubek [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
sk
Study field
bez specializace
Comittee
prof. Ing. Vojtěch Koráb, Dr., MBA (předseda) doc. RNDr. Anna Putnová, Ph.D., MBA (místopředseda) Ing. Zdeňka Videcká, Ph.D. (člen) Ing. Roman Ptáček, Ph.D. (člen) Ing. Vladimír Bartošek, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2020-07-17
Defence
otázka oponenta - zodpovězeno Ing. Videcká: Šla by laserová výroba automatizovat? - zodpovězeno prof. Koráb: Když se podívám na výrobní proces, některé věci jsou pro mě nelogické. Vy hrotujete a hned potom chemicky upravujete. Nemá ta chemická úprava být až za tepelným zpracováním? - zodpovězeno prof. Koráb: Nedochází namydlením k narušení chemické úpravy? - zodpovězeno Ing. Bartošek: Budu mířit přímo na 5S. Jaká je úroveň použití metodiky 5S ve společnosti? - zodpovězeno prof. Koráb: Uvádíte, že když se materiál dostane do nějaké pozice na odjehlování, trčí tam šrouby, na kterých se to zarazí. Přijde mi to u dnešní úrovně automatizace velice zastaralé a překvapivé. Skutečně to tak v praxi funguje? - zodpovězeno
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO