Přehled atmosférických nosičů pro vypouštění družic na oběžnou dráhu Země

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Tahle bakalářská práce je rešerší zabývající se přehledem atmosférických nosičů pro vypouštění družic na oběžnou dráhu Země. Práce je rozdělena do čtyř hlavních částí. V první se zabývá základními principy reaktivního pohonu a jeho dvěma typům motoru. Ve druhé části je zpracován přehled atmosférických nosičů v USA. Třetí část se zabývá atmosférickými nosiči v bývalém SSSR. Čtvrtá část je věnována atmosférickým nosičům v Evropě.
This bachelor´s thesis is dealing with an overview of aircrafts designed as a launch platform for an air launch of satellite into the low Earth orbit. The thesis is divided into four main parts. The first part describes main principles of reaction engine and its two types of engines. The second part provides an overview of aircrafts as launch platform in the USA. The third part deals with these launch platforms in the former SSSR. The fourth part is devoted to aircrafts as launch platform in the Europe.
Description
Citation
BAČOVÁ, A. Přehled atmosférických nosičů pro vypouštění družic na oběžnou dráhu Země [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Základy strojního inženýrství
Comittee
doc. Ing. Jaroslav Juračka, Ph.D. (předseda) Ing. Robert Popela, Ph.D. (místopředseda) Ing. Petr Augustin, Ph.D. (člen) Ing. Miroslav Šplíchal, Ph.D. (člen) Ing. Pavel Zikmund, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2020-07-20
Defence
Studentka prezentovala svoji práci v rámci stanovené doby a odpověděla na všechny otázky oponenta. K bakalářské práci a její prezentaci byly položeny následující otázky: 1) Jakému problému z atmosferického pohledu čelí raketa na hranici atmosféry? 2) Principiální rozdíl mezi pohybem atmosferického nosiče a raket? 3) Kde je nejvhodnější raketu z atm. nosiče vypustit? Studentka odpověděla dobře na otázky komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO