Financování podniků prostřednictvím vstupu na alternativní trh BCPP

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Diplomová práce je zaměřena na možnost financování podniku prostřednictvím vstupu na alternativní trh Burzy cenných papírů Praha, a. s. Alternativním trhem pražské burzy je trh START Market, který je určený pro menší a inovativní české podniky. Jedná se o neregulovaný trh, což znamená, že veškeré podmínky přijetí a pravidla obchodování stanovuje burza sama. V práci jsou vymezena základní východiska, která jsou spjata s kapitálovým trhem, organizátorem trhu a prvotní veřejné nabídky akcií podniku (IPO).
Master‘s thesis is focused on the possibility of financing a company through entering the alternative market of the Prague Stock Exchange Ltd. The alternative market of the Prague Stock Exchange is the START Market, which is suitable for smaller and innovative czech companies. This is about an unregulated market, which means that the conditions of admission conditions and trading rules are set by the stock exchange. The thesis defines the basic starting points, which are connected with the capital market, the market organizer and the initial public offering of stocks (IPO).
Description
Citation
ŠTĚPÁNEK, M. Financování podniků prostřednictvím vstupu na alternativní trh BCPP [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Účetnictví a finanční řízení podniku
Comittee
doc. Ing. Vojtěch Bartoš, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Marek Zinecker, Ph.D. (místopředseda) Ing. Pavel Svirák, Dr. (člen) Ing. Helena Hanušová, CSc. (člen) doc. Ing. Romana Čižinská, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2020-07-16
Defence
Otázky vedoucího: Jaký očekáváte další vývoj na trhu START v souvislosti se současnou ekonomickou krizí? Zodpovězeno. Otázky oponenta: Jaký máte názor na IPO na kapitálových trzích zemí Visegrádské čtyřky? Zodpovězeno. Hanušová, CSc.: Na str. 82 hovoříte o provedení kvalitativního výzkumu emitentů. Tento výzkum byl proveden pouze u sedmi firem. Toto považujete za kvalitativní výzkum? Zodpovězeno. Kdo formuloval otázky? Zodpovězeno. Výzkum byl proveden způsobem dotazníkového šetření? Částečně zodpovězeno. Uvědomujete si, že Vaše otázky mají náhodný charakter? Částečně zodpovězeno.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO