Hodnocení ekonomické situace zvolené korporace a návrhy na její zlepšení

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Diplomová práca spočíva v hodnotení ekonomickej situácie zvolenej spoločnosti s ručením obmedzeným (ďalej len „PODNIK“) a vytvorení návrhov na jej zlepšenie. Podnik funguje v odvetví priemyselnej filtrácie a vyrába technologické celky na zákazku. Prostredníctvom strategickej analýzy sú vyhodnotené externé a interné faktory vplývajúce na podnik. Na základe vyhodnotenia jednotlivých faktorov sú spracované príležitosti a hrozby podniku a jeho silné a slabé stránky. Výsledky analýz sú ďalej rozpracované a na ich základe sú vytvorené návrhy riešení pre zlepšenie ekonomickej situácie.
The diploma thesis deals with an assessment of the economic situation of the selected limited liability company (hereinafter referred to as “PODNIK”) and introduces a number of proposals for its improvement. The company operates in the field of industrial filtration and manufactures custom technological complexes. Strategic analysis was used to evaluate external and internal factors that have an impact on the company. This evaluation reveals the strengths and weaknesses of the company and what opportunities and threats the company faces. The results put forward the proposals on the basis of which the economic situation of the company can improve.
Description
Citation
VOLÁNKOVÁ, N. Hodnocení ekonomické situace zvolené korporace a návrhy na její zlepšení [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Účetnictví a finanční řízení podniku
Comittee
doc. Ing. Vojtěch Bartoš, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Marek Zinecker, Ph.D. (místopředseda) Ing. Pavel Svirák, Dr. (člen) Ing. Helena Hanušová, CSc. (člen) doc. Ing. Romana Čižinská, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2020-07-17
Defence
Otázky vedoucího: Který z návrhů/doporučení by měla firma realizovat nejdříve? Zodpovězeno. Otázky oponenta: nejsou Svirák, Dr.: Jaké změny v legislativě, které se promítají do zvyšovaní nákladů, máte na mysli? Zodpovězeno. Jak jste spočítala současnou návratnost 20 - 25 let v investicích do nemovitostí? Zodpovězeno. Pokud investujete do nemovitosti, domníváte se, že návratnost 20 let je dobrá? Částečně zodpovězeno. Jaká by měla být vhodná návratnost investice? Zodpovězeno.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO