Univerzální kontrolní a měřící stanice

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Předmětem této diplomové práce je návrh a konstrukce poloautomatické kontrolní a měřicí stanice. Stanice je určena pro testování přítomnosti a měření správné polohy světlovodů a těsnění v konektoru. Stanice obsahuje přípravek na testování zaslepení konektorů. Návrh a konstrukce poloautomatické kontrolní a měřicí stanice je nutný s využitím více druhů snímačů a posuvných lineárních os řízených servopohony. Zadání diplomové práce je řešeno ve spolupráci se společností Mechatronic Design & Solutions s. r. o. v Brně.
The task of this thesis is the design and construction of semi-automatic control and measuring station. The station is designed for testing the presence and measurement of the correct position of light guides and seals in the connector. Station contains a tool for testing the blinding of connectors. The design and construction of a semi-automatic control and measuring station is necessary using several types of sensors and sliding linear axes controlled by servo drives. The assignment of the thesis is solved in cooperation with the company Mechatronic Design & Solutions s.r.o. in Brno.
Description
Citation
BRÝDL, A. Univerzální kontrolní a měřící stanice [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Výrobní stroje, systémy a roboty
Comittee
prof. Dr. Ing. Jiří Marek, Ph.D., DBA (předseda) doc. Ing. Radek Knoflíček, Dr. (místopředseda) Ing. Rostislav Huzlík, Ph.D. (člen) Ing. František Bradáč, Ph.D. (člen) doc. Ing. Lubomír Vašek, CSc. (člen)
Date of acceptance
2020-07-20
Defence
V rámci prezentace DP zaznělo: - Jaké jsou cíle práce - Jaké jsou požadavky testování - Ukázka konceptu konstrukčního návrhu - Časová analýza - fáze vývoje - Ukázka obrázků variant a popis, výběr varianty - Ukázka konstrukce pomocí obrázků z 3D modelu, popisováno - Vysvětlování principů funkce konstrukčního návrhu na ukázkách 3D modelu - Zhodnocení dosažeých cílů, shrnutí - Náklady na stanici, časová náročnost - odpovídání na dotazy oponenta (1. otázka odpovídána pomocí fyzických ukázek) Doplňující otázky členů komise: - Dotaz na chybné fyzické založení ukázkového dílu - Dotaz na schéma testování zaslepených konektorů - jeho opětovný popis - IO-Link signál, který je zpracován pomocí PWM - dotaz na napětí při komunikaci - ESD - ochrana proti náboji - diskuze nad vložením vodivého plošného spoje - dotaz na výhodnost varianty z hlediska toku materiálu
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO