Řízení pohledávek v obchodní korporaci

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Bakalářská práce se zabývá problematikou řízení pohledávek v obchodní korporaci. Zaměřuje se především na pohledávky z obchodních vztahů po lhůtě splatnosti a opravné položky, které se k nim vytváří. Teoretická část popisuje způsoby, kterými lze tyto problémové pohledávky řešit a jak jim předcházet. V praktické části je provedena finanční analýza vybrané společnosti a v návrhové části jsou popsány možné návrhy na zlepšení současného stavu.
Bachelor thesis is focused on receivables management in business corporation. It deals mainly with receivables after due date and adjustments to these receivables. The theoretical part describes ways, that can resolve problematic receivables and ways, that can prevent them. In the practical part a financial analysis is performed on selected company and the proposal part describes possible proposals, that will improve the current situation.
Description
Citation
MACHOVÁ, H. Řízení pohledávek v obchodní korporaci [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Účetnictví a daně
Comittee
doc. Ing. Ondřej Žižlavský, Ph.D. (předseda) Ing. Filip Šimeček (místopředseda) Ing. Jan Pěta, Ph.D. (člen) Ing. Kateřina Fojtů, Ph.D. (člen) Mgr. Štěpán Konečný, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2020-07-21
Defence
Otázky vedoucího: odpovězeno Otázky oponenta: nejsou Ing. Šimeček: Kolik faktur má firma za rok? Je výhodné rozdělovat pásma, jak máte uvedeno v bakalářské práci? odpovězeno Ing. Fojtů: Kolik odběratelů má společnost? odpovězeno Ing. Fojtů: Zvažovala jste využití online systému? odpovězeno doc. Žižlavský: Co z vašich návrhů je pro firmu výhodné na aplikaci? odpovězeno doc. Žižlavský: Uvažovala jste, jak velké procento by mohlo být u smluvní pokuty? odpovězeno
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO