Hodnocení finanční situace vybrané soukromoprávní korporace metodami finanční analýzy a návrhy na její zlepšení

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Bakalářská práce je zaměřena na hodnocení finanční situace vybrané společnosti v letech 2014–2018. První část bakalářské práce je zaměřena na teorii, která vysvětluje pojem finanční analýza, její metody a postupy. Praktická část využívá tato teoretická východiska pro vlastní výpočty, které jsou použity pro hodnocení společnosti a na návrhy pro zlepšení dané finanční situace.
The bachelor’s thesis focuses on the evaluation of the financial situation of the selected company in 2014 – 2018. First part of bachelor’s thesis focuses on the theory which describes what is financial analysis and its methods. The practical part uses these theore-tical points for own methods, which are used for the evaluation of the company and for suggestions for improving the given financial situation.
Description
Citation
KUBÍKOVÁ, N. Hodnocení finanční situace vybrané soukromoprávní korporace metodami finanční analýzy a návrhy na její zlepšení [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Účetnictví a daně
Comittee
doc. Ing. Vojtěch Bartoš, Ph.D. (předseda) Ing. Pavel Svirák, Dr. (místopředseda) Ing. Helena Hanušová, CSc. (člen) Ing. Jiří Luňáček, Ph.D., MBA (člen) Ing. David Schüller, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2020-07-21
Defence
Otázky vedoucího: Proveďte výpočet rentability nákladů a zdůvodněte jeho vývoj. Částečně zodpovězeno. Vysvětlete rozdíly mezi stavovými a tokovými veličinami. Zodpovězeno. Otázky oponenta: nejsou Luňáček, Ph.D.: Na str. 51 uvádíte, že společnost má malou konkurenci. Proč si toto myslíte? Nezodpovězeno. Svirák, Ph. D.: Jak jste dospěla k závěru, že nákladní doprava je dražší než doprava železniční? Nezodpovězeno. doc. Bartoš: V jakých jednotkách jste uváděla doby obratu? Zodpovězeno. Proč jste dávala důraz na úrokové kryti, a to jak klasické, tak z cash flow? Částečně zodpovězeno.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO