Lis s přímým pohonem 8 000 kN

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Diplomová práce na téma dvoubodový klikový lis o jmenovité síle 8 000 kN se zabývá návrhem lisu s variabilní šířkou pracovního prostoru. První část práce je stručný přehled současných dvoubodových lisů. V další části je řešen návrh lisu se dvěma samostatnými motory, což poskytuje velkou variabilitu rozmezí pracovního prostoru.
Master thesis is about designing two point mechanical crank press with nominal force 8 000 kN and with variability width of workbench. First part of thesis is focused on present production of two point mechanical presses. In next part is designing of press with two torque motors. This solution provides wide width range of workbench.
Description
Citation
TOMEČEK, O. Lis s přímým pohonem 8 000 kN [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Výrobní stroje, systémy a roboty
Comittee
prof. Dr. Ing. Jiří Marek, Ph.D., DBA (předseda) doc. Ing. Radek Knoflíček, Dr. (místopředseda) Ing. Rostislav Huzlík, Ph.D. (člen) Ing. František Bradáč, Ph.D. (člen) doc. Ing. Lubomír Vašek, CSc. (člen)
Date of acceptance
2020-07-22
Defence
V rámci obhajoby zaznělo: - Očekávané cíle práce. - Variantní návrhy pohonu. - 3D ukázka pohonu. - Odpovídáno na dotazy oponenta pomocí prezentace. Odpovídáno na doplňující dotazy členů komise: - K čemu se vztahují účinnosti v práci? - V které oblasti momentové charakteristiky se bude pohybovat stroj? - Jaký je jmenovitý moment motoru? Diskuze nad veličinami použitého motoru. - Když jsou 2 integrované pohony, jakým způsobem je zajištěna synchronizace? - Když by došlo k rozdílu rychlosti posuvu 1 strany vzhledem k 2., dojde ke zkřížení? - Mají ostatní stroje v rešerši taky individuální pohon jako v případě konstrukce? - Proč jste si vybral téma DP?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO