Hodnocení finanční situace podniku a návrhy na její zlepšení

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Téma mojí bakalářské práce se nazývá zhodnocení finanční situace společnosti Alca plast, s.r.o. v letech 2014–2018. K provedení finanční analýzy byly využity vybrané finanční ukazatele a jejich pojmy jsou vysvětleny v teoretické části práce. Další část je analytická a slouží ke zhodnocení jejích výsledků a následnému porovnání s konkurenční firmou. V závěru jsou popsány návrhy změn, které by pak měly přinést zlepšení finanční situace společnosti.
The topic of my bachelor thesis is called evaluation of the financial situacion of the company Alca plast, s.r.o. in between the years 2014-2018. To perform the analysis there were used selected financial indicators and their concepts are explained in the theoretical part. Next part is the analytical one and it is used for the evaluation of their results and then for comparison with a competitors company. In the end are described proposals for changes which should bring improvement of the financial situation of company.
Description
Citation
KUČEROVÁ, P. Hodnocení finanční situace podniku a návrhy na její zlepšení [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Účetnictví a daně
Comittee
doc. Ing. Ondřej Žižlavský, Ph.D. (předseda) Ing. Filip Šimeček (místopředseda) Ing. Jan Pěta, Ph.D. (člen) Ing. Kateřina Fojtů, Ph.D. (člen) Mgr. Štěpán Konečný, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2020-07-22
Defence
Otázka od oponenta - zodpovězeno Ing. Fojtů - Připomínka - Formální uspořádání práce neodpovídá příloze směrnice pro zpracování závěrečné práce, chybí Vám číslování stran, v práci používáte činný rod. Práce působí nepřehledně a těžko se v ní orientuje. Ing. Fojtů - Hodnoty likvidit v roce 2016 jsou vyšší než v jiných zkoumaných letech. Víte, co se ve společnosti událo, že došlo k tomuto růstu? Zajímala jste se o tuto skutečnost? - zodpovězeno Ing. Fojtů - Ve svých návrzích se zaměřujete na řízení pohledávek a zaměření se na prodej koncovému spotřebiteli. Dle Vašich výpočtů má však společnost dostatečnou likviditu. Neuvažovala jste spíše o tom, jak tyto volné peněžní prostředky zhodnotit? - zodpovězeno Ing. Fojtů - Uvažovala jste při zpracování svých návrhů jejich přínosy a náklady a jejich vliv na problémové ukazatele? - zodpovězeno Ing. Pěta - Kolik má společnost odběratelů? Počítala jste "bod zvratu" kdy se SW stává vůči zaměstancům nevýhodným? - zodpovězeno Ing. Pěta - Kam od roku 2016 patří peněžní prostředky v hotovosti a na bankovním účtě? - nezodpovězeno Ing. Pěta - V práci citujete "Režňáková 2016" v seznamu použité literatury to ale nemáte. Proč? - zodpovězeno s výhradami
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO