Optimalizace zdanění fyzické osoby

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Tato bakalářská práce se zabývá optimalizací zdanění příjmů vybrané fyzické osoby. Teoretická část práce je zaměřena na objasnění základních pojmů týkajících se zdanění příjmů fyzických osob a dále problematikou sociálního a zdravotního pojištění. Praktická část práce je věnována minimalizaci daňového zatížení vybrané fyzické osoby daní z příjmů včetně návrhu nejoptimálnější varianty.
This bachelor´s thesis deals with optimization of the taxation of selected individual. The theoretical part is focused on the explanation of basic concepts related to the income tax of individuals and social and health insurance as well. The practical part of the thesis is devoted to minimalizing the tax burden of a selected particular person with income tax including the proposal of the optimal version.
Description
Citation
VEČEŘOVÁ, T. Optimalizace zdanění fyzické osoby [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Účetnictví a daně
Comittee
doc. Ing. Vojtěch Bartoš, Ph.D. (předseda) Ing. Pavel Svirák, Dr. (místopředseda) Ing. Helena Hanušová, CSc. (člen) Ing. Jiří Luňáček, Ph.D., MBA (člen) Ing. David Schüller, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2020-07-22
Defence
Otázky vedoucího: Změnila by se situace v určení daňové povinnosti, kdyby příjem z pronájmu přiznala manželka? Zodpovězeno. Otázky oponenta: Bakalářská práce se zabývá i variantou jedné spolupracující osoby. Bylo by možné využít i více spolupracujících osob současně? Bylo by to z hlediska optimalizace daňové povinnosti celé domácnosti výhodné? Zodpovězeno. Luňáček, Ph.D.: Uvádíte, že při variantě, kdy je spolupracujícím syn, vznikne daňový bonus. Jak je toto myšleno? Zodpovězeno.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO