Synergický efekt nástrojů kvality

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Předmětem této práce je teoretický rozbor požadavku kvality na díl v předsériové fázi a nástrojů kvality. Diplomová práce se zaměřuje na synergii vybraných nástrojů kvality. V praktické části se zabývá porovnáváním softwarů, pomocí kterých lze dané nástroje vytvořit a udržovat. Následně aplikace vybraných metod ve výrobní společnosti dodávající do automobilového průmyslu.
The subject of this work is a theoretical analysis of the quality requirement for the part in the pre-series phase and quality tools. The thesis focuses on the synergy of selected quality tools. The practical part focus on comparison of software, which can be used to create and maintain tools, Subsequently the application od selected methods in a manufacturing company supplying the automotive industry.
Description
Citation
FUKSOVÁ, D. Synergický efekt nástrojů kvality [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Kvalita, spolehlivost a bezpečnost
Comittee
doc. Ing. Róbert Jankových, CSc. (předseda) doc. Dr. Ing. Daniel Prostredník, CSc. (místopředseda) Ing. Jan Šrámek, Ph.D. (člen) Ing. Michal Drlík, Ph.D. (člen) prof. Ing. Hana Pačaiová, Ph.D. (člen) prof. Ing. Milan Oravec, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2020-07-23
Defence
Studentka v úvodu své prezentace představila cíle práce zpracované na téma: Synergický efekt nástrojů kvality. Dále studentka představila systémový rozbor činností a výrobní společnost, kterou studentka analyzuje. Dále porovnala dva softwary (MS Office a Palstat) a zhodnotila výhody a nevýhody daných programů. Na základě porovnání zejména časové náročnosti tvorby projektu se studentka rozhodla pro využití programu palstat. V závěru práce studentka doporučuje SW palstat pro využití v praxi. Otázka oponenta --- Je možné ve srovnávaných SW nástrojích vytvořit sdílený prostor na němž by se mohlo podílet více osob najednou v rámci zpracování či grafických úprav? --- Studentka hodnotí u SW Palstat výhodu v logování změn, neboť se jedná o databázový přístup. U Excelu je dohledatelnost problematičtější. Co je cílem analýzy FMEA? Cílem je určit rizika, která ovlivňují kvalitu dílu. Komise studentku opravuje Definice FMEA? Studentka odpovídá, že je to nástroj pro analýzu příčin a následků. Jaká byla v minulosti hranice rizika RPN. Studentka odpovídá 100. Kdo to definoval? Studentka odpovídá zákazník a zmiňuje použití harmonizované normy, kde se využívá matic pro řešení analýzy. Zároveň zmiňuje nejnovější aktualizaci programu Palstat, který již disponuje nástrojem pro tento způsob řešení analýzy. Co to je FTA? Analýza stromu poruch. Studentka zodpovídá i otázku na téma spojení FTA a FMEA analýzy. Co řídím pomocí FMEA? Studentka odpovídá, že za pomocí FMEA můžeme předcházet příčinám a snížit rizika.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO