Řízení pohledávek v obchodní korporaci

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
E
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Tato bakalářská práce je zaměřená na problematiku řízení pohledávek z obchodního styku v obchodní korporaci, především však na pohledávky po uplynulé lhůtě splatnosti. Jsou zde popsány metody, jak těmto pohledávkám předcházet a jak je v případě jejich vzniku řešit. Teoretické poznatky jsou aplikovány na příkladu skutečné kapitálové obchodní korporace.
This bachelor thesis is focused on the issue of management of trade receivables in a business corporation, especially on receivables after the due date. There are described methods how to prevent these claims and how to solve them in case of their origin. Theoretical knowledge is applied on the example of a real capital trading corporation.
Description
Citation
DOČKAL, T. Řízení pohledávek v obchodní korporaci [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Účetnictví a daně
Comittee
doc. Ing. Ondřej Žižlavský, Ph.D. (předseda) Ing. Filip Šimeček (místopředseda) Ing. Jan Pěta, Ph.D. (člen) Ing. Kateřina Fojtů, Ph.D. (člen) Mgr. Martina Bobalová, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2020-07-23
Defence
Otázky vedoucího - odpovězeno částečně. Otázky oponenta - odpovězeno. doc. Žižlavský - Jak jste stanovil výši skonta? - odpovězeno částečně doc. Žižlavský - Jaká je zisková marže společnosti? - neodpovězeno doc. Žižlavský - Počítal jste výši skonta? - odpovězeno Ing. Fojtů - V práci na straně 57 uvádíte, že správu pohledávek bude mít na starosti buď účetní nebo hlavní ekonom společnosti. Zjišťoval jste, zda na to mají tito zaměstnanci prostor v rámci jejich pracovní doby? - neodpovězeno Ing. Fojtů - Ve vašem příkladu uvádíte 25 000 Kč z celkové částky 250 000 Kč. Jak jste stanovil výši zálohy u zálohových faktur? - odpovězeno Ing. Fojtů - Zvažoval jste u svých návrhů, jaké budou přínosy pro podnik a jaké budou náklady spojené se zavedením Vašich návrhů? - odpovězeno částečně doc. Žižlavský - Jaké jsou slabiny ve Vašem návrhu realizace finanční analýzy? - odpovězeno doc. Žižlavský - Jaké budou náklady na dalšího zaměstnance? - odpovězeno částečně doc. Žižlavský - Myslíte si, že je zavedení záloh reálné? - odpovězeno
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO