Hodnocení výkonnosti podniku pomocí nástrojů finanční analýzy

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Tato bakalářská práce je zaměřena na zhodnocení výkonnosti společnosti Thermo Fisher Scientific Brno s.r.o. v rozmezí let 2014 až 2018 s využitím nástrojů finanční analýzy. Bakalářská práce je rozdělena na 3 části. První část je tvořena teorií nutnou k provedení finanční analýzy. Druhá část se zaobírá konkrétní analýzou výše zmíněné společnosti a v poslední části jsou navrhnuty případná řešení pro zlepšení finančního stavu.
This bachelor thesis focuses on evaluating the financial situation of the company Thermo Fisher Scientific Brno s.r.o. in the period from 2012 to 2016 by using financial indicators. The bachelor thesis is divided into three parts. The first part consists of the theory necessary to perform a financial analysis. The second part deals with the specific analysis of the mentioned company and in the last part possible solutions to improve the financial situation are suggested.
Description
Citation
KIELAROVÁ, E. Hodnocení výkonnosti podniku pomocí nástrojů finanční analýzy [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Účetnictví a daně
Comittee
doc. Ing. Mgr. Karel Brychta, Ph.D. (předseda) Mgr. Helena Musilová (místopředseda) Ing. Martina Pivodová (člen) Ing. Markéta Kruntorádová, Ph.D. (člen) Ing. Vladimír Bartošek, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2020-07-23
Defence
otázky vedoucího - zodpovězeno otázky oponenta - zodpovězeno Ing. Bartošek - Ve své práci navrhujete přesun výroby a výstavbu nové haly. Které analýzy byly východiskem pro tvorbu těchto návrhů? - zodpovězeno Ing. Bartošek - Jakým způsobem byly přijaty Vaše návrhy v analyzované společnosti? - částečně zodpovězeno Ing. Kruntorádová - V teoretické části uvádíte jak bankrotní, tak bonitní modely, ale v praktické části jste aplikovala pouze bankrotní modely. Vysvětlete. - částečně zodpovězeno Ing. Kruntorádová - Které dílčí analýzy jsou východiskem pro tvorbu SWOT analýzy? - částečně zodpovězeno Ing. Kruntorádová - Lze technologické inovace stávajících výrobků a vývoj nových výrobků považovat za příležitosti SWOT analýzy? - částečně zodpovězeno doc. Brychta - Jak jste stanovila cenu pozemku určeného pro výstavbu nové haly? - částečně zodpovězeno Komise poukázala na neprovázanost teoretické části a částí navazujících. Údaje užité pro návrhy nejsou podloženy.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO