Návrh na rozšíření investičního portfolia sektorově zaměřeného akciového fondu kvalifikovaných investorů

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Bakalářská práce se zaměřuje na navržení vhodného rozšíření investičního portfolia fondu kvalifikovaných investorů investujícího do akcií společností ve vybraných sektorech. Specifikuje právní a teoretické aspekty fungovaní fondu kvalifikovaných investorů v České republice a analyzuje akcie jednotlivých společností, které posléze srovnává a vyhodnocuje na základě předem daných kritérií. Obsahuje návrh na rozšíření investičního portfolia přispívající ke zvýšení hodnoty a zisků fondu.
The bachelor thesis focuses on the design of an appropriate expansion of the investment portfolio of a hedge fund investing in shares of companies in selected sectors. It specifies the legal and theoretical aspects of the functioning of the hedge fund in the Czech Republic and analyzes the shares of the individual companies, which then compare and evaluate on the basis of predefined criteria. It includes a proposal to extend the investment portfolio, which contributes to raising the value and profits of the fund.
Description
Citation
BENEŠ, V. Návrh na rozšíření investičního portfolia sektorově zaměřeného akciového fondu kvalifikovaných investorů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Ekonomika podniku
Comittee
prof. Ing. Oldřich Rejnuš, CSc. (předseda) doc. Ing. Ondřej Žižlavský, Ph.D. (místopředseda) Ing. Zuzana Křížová, Ph.D. (člen) Ing. František Milichovský, Ph.D., MBA, DiS. (člen) Ing. Nina Bočková, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2020-07-24
Defence
Otázky vedoucího: V práci jste použil několik metod mezipodnikového srovnání. Existují ještě i jiné, pro daný účel použitelné metody? odpovězeno Otázky oponenta: Jak hodnotíte Váš investiční návrh vzhledem k současné globální situaci a vývoji na trhu léčiv a zdravotnického materiálu? odpovězeno Ing. František Milichovský, Ph.D., MBA, DiS. Proč dáváte do analytické části teoretické poznatky, místo do teoretické části? odpovězeno Z hlediska teorie je kvalifikovaný investor součástí většího celku, fondu kvalifikovaných investorů, proč není uvedeno? Chybí mi komplexnost zpracování, slabá teoretická část z pohledu investic. částečně odpovězeno Ing. Nina Bočková, Ph.D. Zařadil jste do výběru 4 zdravotnické společnosti a vyřadil jste všechy automobilky. Není lepší více diverzifikovat? odpovězeno Zkoumal jste společnosti v době před koronavirovou krizí nebo v jejím průběhu, z jakých dat jste čerpal údaje pro výpočty? odpovězeno Doc. Ing. Ondřej Žižlavský, Ph.D. Hypoteticky je možné vyloučit z porfolia velmi významné společnost v automobilovém průmyslu? odpovězeno Je vhodné rozhodovat o firmách, které se zařadí do porfolia na základě bankrotního modelu? Existuje lepší způsob? odpovězeno Prof. Ing. Oldřich Rejnuš, CSc. Proč nemůžete normálnímu člověkovi dát nabídku určenou pro kvalifikovaného investora? odpovězeno
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO