Hodnocení finanční situace podniku a návrhy na její zlepšení

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
V této bakalářské práci je zhodnocena minulost a současnost společnosti ELKOV elektro a.s., a jsou předpovězeny budoucí finanční podmínky společnosti. Nejdříve jsou zvoleny vybrané ukazatele, následuje jejich výpočet společně s výpočtem jejich srovnávacích základen. V druhé části se věnuji analýze absolutních, rozdílových, poměrových ukazatelů a jejich soustav a jejich srovnání se zvolenými srovnávacími základnami. Ve třetím kroku vyhodnocuji vývoj ukazatelů v čase. Následuje hodnocení vzájemných vztahů mezi poměrovými ukazateli-odhalení příčin současného stavu a vývoje. Na závěr jsou poskytnuty návrhy opatření na zlepšení.
This bachelor thesis evaluates the past and present of the company ELKOV elektro a.s., and the future financial conditions of the company are predicted. First, selected indicators are selected, followed by their calculation together by calculating their comparative bases. In the second part I deal with the analysis of absolute, difference, ratio indicators and their systems and their comparison with the selected comparative bases. In the third step, I evaluate the development of indicators over time. The following is an evaluation of the mutual relations between the ratios - revealing the causes of the current state and development. Finally, suggestions for improvement are provided.
Description
Citation
PIVODOVÁ, K. Hodnocení finanční situace podniku a návrhy na její zlepšení [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Ekonomika podniku
Comittee
prof. Ing. Oldřich Rejnuš, CSc. (předseda) doc. Ing. Ondřej Žižlavský, Ph.D. (místopředseda) Ing. Zuzana Křížová, Ph.D. (člen) Ing. František Milichovský, Ph.D., MBA, DiS. (člen) Ing. Nina Bočková, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2020-07-24
Defence
Otázky vedoucího: Mohla byste objasnit výhodnost zavedení faktoringu s cenou 5 % pro společnost, která dosahuje rentability tržeb v rozmezí 3-5 %? odpovězeno Ing. Zuzana Křížová, Ph.D. Tato firma nepoužívá ani faktoring ani skonto? odpovězeno Proč je dávána 90 dnů splatost faktury? Jaký objem faktur je takto splatných? odpovězeno Ing. Nina Bočková, Ph.D. Nenašla jsem v teorii ukazatel čisté pohotové prostředky, přestože je použit v analytické části práce. Proč? odpovězeno Porovnáváte s jinými firmami, není zde tabulka srovnání ani nejsou přiloženy výkazy ostatních firem. Jak jste provedla srovnání? Srovnávala jste s oborovým průměrem? částečně odpovězeno Ing. František Milichovský, Ph.D., MBA, DiS. Znáte strukturu zákazníků společnosti? Kolik objednávek je na fakturu a kolik za hotovost? částečně odpovězeno Doc. Ing. Ondřej Žižlavský, Ph.D. Jak motivační bude skonto pro velkého zákazníka typu Bauhaus? částečně odpovězeno
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO