Hodnocení finanční situace podniku a návrhy na její zlepšení

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Bakalárska práca je zameraná na zhodnotenie finančnej situácie spoločnosti UNIS, a. s. počas obdobia 2014 – 2018 prostredníctvom využitia metód finančnej analýzy. Práca je rozdelená na tri kapitoly. Prvá kapitola je teoretická, na základe ktorej bude v druhej kapitole prevedená finančná analýza. Tretia kapitola obsahuje návrhy na zlepšenie aktuálnej finančnej situácie spoločnosti.
This bachelor’s thesis is focused on the evaluation of the financial situation of the company UNIS, a. s. during the period 2014 – 2018 through the use of financial analysis methods. This work is divided into the three chapters. The first chapter is theoretical and financial analysis will be conducted according to it’s basis and describer in the second chapter. The third chapter contains suggestions for improving the current financial situation of the company.
Description
Citation
ZAJACOVÁ, N. Hodnocení finanční situace podniku a návrhy na její zlepšení [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
sk
Study field
Ekonomika podniku
Comittee
prof. Ing. Oldřich Rejnuš, CSc. (předseda) Ing. Helena Hanušová, CSc. (místopředseda) Ing. Zuzana Křížová, Ph.D. (člen) Ing. František Milichovský, Ph.D., MBA, DiS. (člen) Ing. Nina Bočková, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2020-07-27
Defence
Otázka vedoucího: Studentka ve svých doporučeních navrhuje zavedení skonta. Myslíte si, že je tento návrh pro podnik výnosný, pokud vezmete v potaz rentabilitu tržeb podniku? odpovězeno Ing. Helena Hanušová, CSc. Na straně 16 práce uvádíte neaktuální zdroj z roku 2018 a chybné členění. Uváděná struktura rozvahy na str. 14 je s chybějící vstupní cenou, korekcí a zůstatkovou cenou. Ve výkazu zisku a ztráty chybí vazba na typ účetní závěrky podle rozsahu. V sumarizovaných materiálech v oblasti aktiv přílohy 1 jsou obsaženy zůstatkové nebo jiné ceny? Chybí přiložené výkazy. Jak je řešen rok 2016 kdy došlo ke změně výkaznictví. Jsou zohledněny? Jakým způsobem jste prováděla korekce výkazů? částečně odpovězeno Ing. František Milichovský, Ph.D., MBA, DiS. Jaké pojetí ČPK používáte na str. 21? Proč jste neuvedla v práci? Odkud jste čerpala informace o výši nelikvidních pohledávek na téže straně? částečně odpovězeno V analýze vnějšího prostředí je uvedena řada chyb. Jak firmu ovlivňuje Obchodní zákoník? Je 7 let zrušen. částečně odpovězeno Na základě čeho navrhujete koupi systému Monako. Nebyl by řešením dokoupení modulu do stávajícího systému? částečně odpovězeno
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO