Hodnocení finanční situace vybrané soukromoprávní korporace metodami finanční analýzy a návrhy na její zlepšení

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Bakalářská práce je zaměřena na hodnocení finanční situace vybrané soukromoprávní korporace za období let 2014 – 2018. V úvodu jsou na základě literárních pramenů vysvětleny pojem, východiska i metody finanční analýzy. Jsou zmíněny její uživatelé i jejich důvody potřeby finanční analýzy. V následující analytické části dojde k představení společnosti a samotné realizaci finanční analýzy pomocí ukazatelů zmíněných v úvodu. Výsledky jsou interpretovány slovně a na základě učiněných závěrů jsou provedeny návrhy mající potenciál zlepšit finanční situaci podniku s ohledem na budoucí období.
The bachelor thesis is focused on the evaluation of the financial situation of a selected private corporation for the period 2014 – 2018. In the introduction, concepts and methods of financial analysis are explained on the basis of literature sources. There are mentioned reasons for financial analysis and its users. In the following analytical part, the company will be introduced and the financial analysis itself will be implemented using the indicators which were mentioned in the introduction. The results are interpreted verbally and they are based on the conclusions that should supposed to lead to suggestions that will have the potential to improve the financial situation of the company with respect to the future.
Description
Citation
JANKOVÁ, D. Hodnocení finanční situace vybrané soukromoprávní korporace metodami finanční analýzy a návrhy na její zlepšení [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Ekonomika podniku
Comittee
prof. Ing. Oldřich Rejnuš, CSc. (předseda) Ing. Helena Hanušová, CSc. (místopředseda) Ing. Zuzana Křížová, Ph.D. (člen) Ing. František Milichovský, Ph.D., MBA, DiS. (člen) Ing. Nina Bočková, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2020-07-27
Defence
Otázka oponenta: Při výpočtu ukazatelů rentability bylo zjištěno, že ukazatel ROE je větší než hodnoty ukazatele ROA. Pokud ukazatel ROA znamená výnosnost celého podmiku, je nutností, aby byl větší než ukazatel ROE, který se zaměřuje jen na výnosnost vlastního kapitálu? odpovězeno Ing. Nina Bočková, PhD. Jak může společnost eliminovat ztráty uváděné na str. 41 - riziko v prošlé expirace na straně společnosti? odpovězeno Jak bude společnost uplatňovat daň na vstupu při Vámi navrhovaných úpravách? odpovězeno Jakým způsobem probíhá odměňování obchodního zástupce? odpovězeno Ing. František Milichovský, Ph.D., MBA, DiS. Ve SWOT analýze uvádíte jako hrozbu pandemii, proč? odpovězeno Dá se v tuto chvíli již řešit hrozba další pandemie? odpovězeno Máte jako hrozbu zvyšující se náklady na obalový materiál? Jaké nároky jsou na něj v této době kladeny? odpovězeno
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO