Konstrukční návrh zařízení pro transport vaječných skořápek při výrobě potravinových doplňků

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Vaječné skořápky obsahují řadu významných složek, které je z nich možné vytěžit, proto jsou považovány jako perspektivní surovina pro další zpracování. Tato bakalářská práce se zabývá zajištěním vhodného dopravního zařízení pro transport vaječných skořápek. Cílem práce je provést rešerši vhodného zařízení pro přepravu a vybrat nejvhodnější řešení. Po vhodném výběru následuje výpočtová část, která je provedena v programovacím jazyce Python, a dle které se zvolí jednotlivé konstrukční díly dopravníku. Celé zařízení je následně vymodelováno v programu SolidWorks spolu s příslušnou výkresovou dokumentací sestavy.
Eggshells contain a number of important components that can be extracted from them, so they are considered as a promising raw material for further processing. This bachelor thesis deals with ensuring proper transport device for transporting eggshells.The goal of this work is to search for suitable device for transport and to choose the most suitable solution. The appropriate selection is followed by a calculation part, which is made in the programming language Python, and according to which the individual components of the conveyor are selected. The entire device is then modeled in SolidWorks along with the associated assembly drawing documentation.
Description
Citation
UHLÍŘ, D. Konstrukční návrh zařízení pro transport vaječných skořápek při výrobě potravinových doplňků [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Energetika, procesy a životní prostředí
Comittee
doc. Ing. Jiří Pospíšil, Ph.D. (předseda) Ing. Martin Lisý, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Zdeněk Skála, CSc. (člen) Ing. Hana Lisá, Ph.D. (člen) Ing. Michal Špiláček, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2020-07-27
Defence
Student odprezentoval obsah své diplomové práce. Otázky oponenta byly zodpovězeny. V průběhu obhajoby byly položeny tyto doplňující otázky: - Jakým způsobem jste dělal výpočet? - zodpovědeno - Jak by se lišil pás, pokud by se dopravoval hutnější materiál? - částečně zodpovědeno - Co je to redler? Jak vypadá? - částečně zodpovědeno - Proč jste volil rovný profil dopravníku? - zodpovědeno
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO