Metody detekce znakové řeči - rešeršní studie

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
E
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Cílem této práce je popsat různé metody detekce znakové řeči. Výstupem jednotlivých metod je funkční překlad znakové řeči do textu v reálném čase. Kromě detekce pomocí rukavic a zařízení kinect se tato práce zabývá možnostmi detekce znakové řeči z obrazového záznamu, což je vzhledem k dostupnosti do budoucna nejvíce perspektivní způsob detekce. Práce je dále zaměřena na klasifikaci znaků pomocí neuronových sítí.
The Aim of this work is to describe various methods of sign language detection. The output of individual methods is a functional translation of sign language into text in real time. In addition to glove and kinect detection, this work deals with the possibilities of sign language detection from image recording, which is the most prospective method of detection in the future. The thesis is also focused on sign classification using neural networks.
Description
Citation
PETR, L. Metody detekce znakové řeči - rešeršní studie [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Základy strojního inženýrství
Comittee
Ing. Lubomír Junek, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Jana Horníková, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Vladimír Fuis, Ph.D. (člen) doc. Ing. Tomáš Návrat, Ph.D. (člen) Ing. Petr Marcián, Ph.D. (člen) Ing. Petr Vosynek, Ph.D. (člen) Ing. Lubomír Houfek, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2020-07-28
Defence
Student prezentoval komisi svoji bakalářskou práci a následně odpověděl pouze částečně a s chybami na otázky oponenta i další otázky členů komise: Jak jsou časově náročné jednotlivé metody popisované v práci? Jsou tyto metody schopny pracovat v reálném čase? Co je to pojem „ideální obraz“ uváděný v práci? Jaký vliv na zpracování obrazu má pozadí?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO