Energetický mix v ČR

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Tato bakalářská práce se zabývá energetickým mixem České republiky. První část je zaměřena na vývoj energetického mixu do současnosti. V další části je popsán předpokládaný vývoj energetického mixu do budoucnosti, ze státního a ekologického pohledu. V poslední části je porovnána skladba zdrojů elektrické energie České republiky se státy Evropské unie.
This bachelor’s thesis addresses the mixture of energy mix in Czechia. The first part is focused on the evolution of energy mixture up to present days. In the next part, the expected development of the mixture is described from the state energy policy and ecological points of view. Lastly, in the final section, there is a comparison of compositions of electric energy source between Czechia and other countries of a European Union.
Description
Citation
FOJTL, M. Energetický mix v ČR [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Základy strojního inženýrství
Comittee
doc. Ing. Marek Baláš, Ph.D. (předseda) Ing. Ladislav Šnajdárek, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Jan Fiedler, Dr. (člen) Ing. Marian Brázdil, Ph.D. (člen) Ing. Jiří Škorpík, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2020-07-27
Defence
Student odprezentoval záverečnou práci a odpovědel na otazky oponenta: odhadněte potenciální množství elektřiny z biomasy v kontexu celkového výkonu ES a přiřadte do kategorie jednotlivé zdroje podle jejich regulačních schopností. Student byl v následné rozpravě tázan na otazky: Jaký je celkový instalovaný výkon elektráren v ČR? Nezodpovězeno; Kolik plochy ČR lze použit pro energetické pěstování biomasy? Nezodpovězeno; Jaký je rozdíl mezi instalovaným výkonem a výrobou eletřiny? Částečně zodpovězeno.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO