Rizika spalování odpadů v domovních kotlech

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Bakalářská práce se zabývá problematikou spalování odpadu v domovních kotlech. V první kapitole jsou blíže specifikovány složky domovního odpadu, také produkce a možné naklá-dání s odpadem. Druhá kapitola je zaměřena na vznik znečišťujících látek – polutantů při spalování a jejich dopad na životní prostředí (ŽP) a lidský organismus. Ve třetí kapitole je představen proces fungování spalovny odpadů a jsou zde zmíněny limitní hodnoty emisí, které jsou uvolňovány do ovzduší. Kapitola čtvrtá se formou rešerše zabývá důvodem vzniku a porovnáním znečišťujících látek vznikajících při spalování v domovních kotlech. Jsou zde popsány materiály definované jako domovní odpad a polutanty, které se z nich při spalování uvolňují. V závěru jsou zhodnoceny výsledky práce.
The bachelor's thesis deals with the issue of waste combustion in small boilers. In the first chapter, the components of household waste are specified in more detail, as well as the pro-duction and possible waste management. The second chapter is focused on the formation of the pollutants during combustion and their impact on the environment and the human organ-ism. In the third chapter is presented the process of the operation of the waste incinerator and there are mentioned the limit values of the emissions that are released into the air. The fourth chapter deals with the reason for the origin and the comparison of the pollutants aris-ing from combustion in small boilers. Materials defined as household waste and pollutants released from them during incineration are described here. In the end, the results of the the-sis are evaluated.
Description
Citation
KOPECKÁ, E. Rizika spalování odpadů v domovních kotlech [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Základy strojního inženýrství
Comittee
doc. Ing. Marek Baláš, Ph.D. (předseda) Ing. Ladislav Šnajdárek, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Jan Fiedler, Dr. (člen) Ing. Marian Brázdil, Ph.D. (člen) Ing. Jiří Škorpík, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2020-07-27
Defence
Studentka odprezentovala záverečnou práci a dostatečně odpovědela na otazky oponenta. Studentka byla v následné rozpravě tázána na otázky: Co je obsaženo ve frakci odpadu pod 4mm? Nezodpovězeno; Zdroje tabulek v BP, Zodpovězeno
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO