Návrh zdroje tepla pro vytápění rodinného domu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Hlavním cílem této bakalářské práce je návrh zdroje tepla pro vytápění konkrétního domu. První částí je rešerše různých technologií vytápění. V druhé části je proveden užší výběr zdrojů tepla pro konkrétní dům a následně jsou vypočítány náklady na vytápění vybraných zdrojů. Tyto náklady jsou vypočítány z tepelných ztrát objektu. Po ekonomickém srovnání je vybrán jeden zdroj, u kterého jsou vypočítány náklady na vytápění pro tři verze možného zateplení domu.
The main aim of this bachelor thesis is a proposal of a heat source for a specific house. The first part is a research of different heating technology. In the second part there is a shortlisting of heat sources for this specific house and then calculating of costs for the selected heating sources. These costs are calculated from heat losses of the object. After the economic comparison one source is selected, from which costs of heating are calculated with three versions of possible insulation of this house.
Description
Citation
KOTRÁŠ, P. Návrh zdroje tepla pro vytápění rodinného domu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Základy strojního inženýrství
Comittee
doc. Ing. Marek Baláš, Ph.D. (předseda) Ing. Ladislav Šnajdárek, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Jan Fiedler, Dr. (člen) Ing. Marian Brázdil, Ph.D. (člen) Ing. Jiří Škorpík, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2020-07-27
Defence
Student odprezentoval záverečnou práci a odpovědel na otazky oponenta: Počítal jste při stanovení ceny čerpadla s dotací od státu? a Jaká by byla investice do nového kotle v případě, že by byl použit stejný palivový poměr jako u současného kotle? Student byl v následné rozpravě tázan na otazky: Zvažoval jste koupy nového kotle, aby kotel plnil vyšší emisní třídu? Zodpovězeno; Na jaký tepelný spád je stavěný topný systém domu? Hodí se kněmu tepelné čerpadlo? Částečně zodpovězeno; Započítal jste čas na odmrazování čerpadla? Student s odmrazováním nepočítal.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO