Rekuperace tepla z odpadních vod

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Bakalářská práce pojednává o pohledu na odpadní vodu jako na zdroj tepelné energie. Práce je rozdělena do tří hlavních kapitol. První kapitola má za úkol seznámit s problematikou odpadních vod. Rozbor systémů pro rekuperaci tepla z odpadních vod je shrnut v následující kapitole. Zmíněné jsou systémy instalovány přímo u vzniku odpadní vody, vloženy do kanalizačního potrubí a na závěr zisk tepelné energie v čistírnách odpadních vod. Všechny uvedené systémy se snaží co nejlépe vyřešit ekonomickou i ekologickou stránku. A závěrečnou kapitolu tvoří celkové zhodnocení uvedených systémů.
The aim of the Bachelor’s Thesis is to discuss the view of wastewater as a source of thermal energy. The thesis is divided into three main chapters. The first chapter aims to acquaint with the issue of wastewater. The analysis of systems for heat recovery from wastewater is summarized in the following chapter. Also there is a focus on systems installed directly at the generation of wastewater, inserted into the sewerage pipes and finally the creation of thermal energy in wastewater treatment plants. All mentioned systems are built to be economical and ecological efficient as possible. Finally, the last chapter includes an overall evaluation of the systems.
Description
Citation
PAULÍKOVÁ, K. Rekuperace tepla z odpadních vod [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Základy strojního inženýrství
Comittee
doc. Ing. Marek Baláš, Ph.D. (předseda) Ing. Martin Lisý, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Jan Fiedler, Dr. (člen) Ing. Michal Špiláček, Ph.D. (člen) doc. Ing. Jiří Pospíšil, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2020-07-28
Defence
Studentka předvedla obhajobu práce. Studentka odpověděla na otázky oponenta. Jaké jsou rozměry představených výmněníků? Studentka odpověděla úplně. Jak probíhá čištění? Studentka odpověděla úplně. Potkala jste nějaké realizace větších projektů? Studentka odpověděla úplně. Uvažovala jste i tepelná čerpadla? Studentka odpověděla úplně.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO