Vliv torefakce na strukturu biomasy

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Tato bakalářská práce je zaměřená na vlastnosti paliv vznikajících torefakcí. Úvodní kapitola je věnována obecné rešerši o biomase. Tato část slouží k seznámení se s biomasou a způsoby jejího tepelného zpracování. Další kapitoly se věnují procesu torefakce. Konkrétně popisu této technologie a jejímu vlivu na použitou biomasu. V poslední kapitole je zaznamenáno, jak jednotlivé parametry ovlivňují torefikační proces.
This bachelor’s thesis is focused on the properties of fuels arising from torrefaction. The opening chapter is dedicated to general research into biomass. This chapter is made for familiarisation with biomass and types of its thermal treatment. The following chapters are dedicated to the torrefaction process. Specifically, a description of this technology and its influence on biomass. The last chapter documents how the individual parameters affect the torrefaction process.
Description
Citation
KOJECKÝ, D. Vliv torefakce na strukturu biomasy [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Základy strojního inženýrství
Comittee
doc. Ing. Marek Baláš, Ph.D. (předseda) Ing. Ladislav Šnajdárek, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Jan Fiedler, Dr. (člen) Ing. Marian Brázdil, Ph.D. (člen) Ing. Jiří Škorpík, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2020-07-27
Defence
Student odprezentoval záverečnou práci a odpovědel na otazku oponenta: Jaké jsou hlavní důvody bránící většímu rozšíření technologie torefakce. Student byl v následné rozpravě tázan na otazky: Proč je ve spalovacích rovnicích forma energie - teplo? Nezodpovězeno; Kolik energie se vloží do výroby pelet a kolik se z toho dá získat, Částečně zodpovězeno; Jaký je vliv rychlosti náhřevu torefakce? Nezodpovězeno; Proč je torefakce dobrá? Zodpovězeno. Jaká je účinnost torefakce v porovnání s klasickým zplynováním. Částečně zodpovězeno; existuje vliv rychlosti ochlazování na konečný proces? Částečně zodpovězeno.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO