Tvorba investičního portfolia pro fond kvalifikovaných investorů

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Předmětem práce je vypracování návrhu investičního portfolia fondu kvalifikovaných investorů na základě finanční analýzy vybraných akciových společností. Teoretická část práce je zaměřena na strukturu investičních fondů v České republice, právní úpravu fondů kvalifikovaných investorů a zaobírá se nástroji finanční analýzy, jakožto metodami použitými při finanční analýze jednotlivých podniků. V následující části práce je vymezen modelový fond kvalifikovaných investorů, jeho statut a investiční strategie. Pro tento fond jsou následně vybrány a analyzovány akciové společnosti a na základě výsledků analýz je pro fond formulováno investiční portfolio.
The aim of this thesis is to formulate an investment portfolio recommendation consisted of publicly traded companies based on fundamental analysis for a hedge fund. The theoretical part of the thesis is focused on structure, definitions and constraints of Czech funds followed by an introduction to financial analysis, its tools and selected ratios. The following part describes a model fund, its properties and investment strategy. Subsequently, a portfolio consisted of publicly traded companies is created for this fund.
Description
Citation
VITULA, M. Tvorba investičního portfolia pro fond kvalifikovaných investorů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Ekonomika podniku
Comittee
prof. Ing. Oldřich Rejnuš, CSc. (předseda) Ing. Helena Hanušová, CSc. (místopředseda) Ing. Markéta Kruntorádová, Ph.D. (člen) Ing. František Milichovský, Ph.D., MBA, DiS. (člen) Ing. Jiří Zámečník (člen)
Date of acceptance
2020-07-28
Defence
Ing. Helena Hanušová, CSc. Na str. 61 máte ukazatel ROI, proč jste použil tento a ne ROCE? částečně odpovězeno prof. Ing. Oldřich Rejnuš, CSc. Na základě čeho jste vybíral ukazatele? Z jaké databáze jste čerpal data pro zpracování? odpovězeno
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO