Možnosti návrhu databáze SQL v MATLABU a realizace databázové struktury pro ukládáni výsledků měření

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Tato práce se zabývá možností vyžití databázových systémů SQL s programem MATLAB. Úkolem bylo provést průzkum na trhu v oblasti SQL databází, porovnat různé systémy a jejich implementaci. Cílem praktické části je potom vytvořit nástroje, které umožní pracovat s SQL databázemi prostřednictvím programu MATLAB, bez použití placeného Database Toolbox rozšíření. A tyto nástroje potom demonstrovat na ukázkovém příkladu.
This thesis is describing the usage of SQL database systems with MATLAB. The objective is to do market research considering the use of SQL databases, compare those systems and their implementation. The aim is to create tools that would allow the SQL database to be operated using MATLAB without the usage of a paid Database Toolbox. The last goal is to showcase these tools.
Description
Citation
MICHÁLEK, P. Možnosti návrhu databáze SQL v MATLABU a realizace databázové struktury pro ukládáni výsledků měření [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Mechatronika
Comittee
doc. Ing. Radek Vlach, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Stanislav Věchet, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Zdeněk Hadaš, Ph.D. (člen) doc. Ing. Pavel Vorel, Ph.D. (člen) doc. Ing. Tomáš Profant, Ph.D. (člen) Ing. Petr Lošák, Ph.D. (člen) Ing. Zdeněk Majer, Ph.D. (člen) Ing. Oldřich Ševeček, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2020-07-27
Defence
Student ve vymezeném čase prezentoval svoji bakalářskou práci, dále byly přečteny posudky a zodpovězeny dotazy oponenta. Poté byly členy komise položeny následující otázky související s bakalářskou prací: Můžete vysvětlit zkratku SQL? Proběhlo srovnání i s jinými programovacími prostředími, např. Python? Můžete blíže okomentovat v práci provedené zhodnocení systému Oracle a Q-A platformy Stack Overflow? Proč byla databáze využita pro ukládání výsledků simulací namísto měření, jak by název práce napovídal? Po zodpovězení všech dotazů byla obhajoba celkově hodnocena jako velmi dobrá.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO