Bezpečnost mobilních zařízení v malé společnosti

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
V průběhu práce je vytvořena analýza problematiky bezpečnosti s užíváním mobilních zařízení v malé společnosti. Na základě této analýzy jsou zjištěna rizika, která by mohla mít dopad na bezpečnost informací společnosti z důvodu škodlivého kódu v mobilním zařízení nebo neoprávněného přístupu do mobilního zařízení. Pro odstranění nebo snížení těchto rizik jsou navrhnuta bezpečnostní opatření inspirovaná opatřeními v normě ČSN ISO/IEC 27002, na která je bakalářská práce zaměřena.
In the course of the work, an analysis of security issues with the use of mobile devices in a small company is created. Based on this analysis, are identified risks that could have an impact on the security of the company's information due to malicious code on the mobile device or unauthorized access to the mobile device. To eliminate or reduce these risks, are proposed safety measures inspired by the measures in the ČSN ISO/IEC 27002 standard, on which the bachelor's thesis is focused.
Description
Citation
VÁLKA, R. Bezpečnost mobilních zařízení v malé společnosti [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Manažerská informatika
Comittee
prof. Ing. Petr Dostál, CSc. (předseda) doc. PhDr. Iveta Šimberová, Ph.D. (místopředseda) Ing. Viktor Ondrák, Ph.D. (člen) Ing. Petr Dydowicz, Ph.D. (člen) Mgr. Eva Michalíková, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2020-07-29
Defence
otázka vedoucí – odpovězeno otázka oponent – odpovězeno Ing. Dydowicz – Pro jaký typ a platformy mobilního zařízení je bezpečnost řešena? odpovězeno
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO