Řízení světelných zdrojů s LED

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
E
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato práce se zabývá návrhem zařízení pro ovládání a regulaci LED. V dokumentu jsou shrnuty základní informace o světle, jeho vznik a spektrum. V této práci jsou diskutovány vlivy světla na člověka. Jsou zde také rozebírány možnosti regulace osvětlení s LED. Práce obsahuje schéma, které popisuje zařízení, umožňující řídit a regulovat světlo pro denní svícení a pro svícení v nočních hodinách.
This thesis deals with design of devices for control and regulation of LEDs. The document summarizes basic information about light, its origin and variety. This work discusses the effects of light on humans. There are also discussed the possibilities of lighting control with LEDs. The work includes a diagram that describes a device for controlling and controlling light for daylight and night light.
Description
Citation
BŘOUŠEK, A. Řízení světelných zdrojů s LED [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Mikroelektronika
Comittee
doc. Ing. Ivan Szendiuch, CSc. (předseda) Ing. Michal Pavlík, Ph.D. (místopředseda) Ing. Marek Bohrn, Ph.D. (člen) Ing. Martin Adámek, Ph.D. (člen) Ing. Roman Prokop, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2020-08-25
Defence
Student seznámil zkušební komisi s řešenín své diplomové práce a zodpověděl otázky a připomínky oponenta. Dále odpověděl otázky kladené komisí. Vysvětlete princip napájení LED pomocí kapacitoru X. Jaký typ kondenzátoru lze použít. Vstupní filtr zařízení. Jak může uživatel nastavovat jas jednotlivých diod? Pomosí sw, kdy se nastaví hodnota střídy PWM signálu. V kolika krocích se dá regulovat PWM signál. Návrh zdroje pro LED. Spektrální působení na člověka. Norma pro schematické značky.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO