Výroba vícevrstvých desek s plošnými spoji

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Diplomová práce seznamuje s problematikou výroby vícevrstvých desek plošných spojů. Teoretická část popisuje materiály používané pro výrobu vícevrstvých DPS a jejich vlastnosti. Současně se zaměřuje na proces lisování vícevrstvých DPS, druhy používaných lisů a jejich výhody a nevýhody. V praktické části je popsána metodologie a samotné testování DPS pro zjištění spolehlivosti vybraných elektrických parametrů. Testování je zaměřeno na tepelné zatížení při strojním pájení DPS a na tepelné zatížení v cílovém prostředí.
This master thesis introduces the problematics of multilayer printed circuit boards. Theoretical part is focused on materials used for production of multilayer PCB and their parameters. At the same time, it focuses on the pressing process of multi-layered PCB, the types of presses used and their advantages and disadvantages. Practical part describes the methodology and testing of the PCB to identify the reliability of chosen electrical parameters. Testing is aimed to simulate thermal stress during machine soldering and during thermal stress in the target environment.
Description
Citation
JANDA, O. Výroba vícevrstvých desek s plošnými spoji [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektrotechnická výroba a materiálové inženýrství
Comittee
prof. Ing. Jiří Kazelle, CSc. (předseda) doc. Ing. Vítězslav Novák, Ph.D. (místopředseda) Ing. Jiří Starý, Ph.D. (člen) Ing. Kristýna Jandová, Ph.D. (člen) Ing. Josef Máca, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2020-08-25
Defence
Student seznámil státní zkušební komisi s cíli a řešením závěrečné vysokoškolské práce a zodpověděl otázky a oponenta. Z jakého důvodu jsou vnitřní vrstvy tlustší než vnější vrstvy? Došlo k předání výsledků firmě ČEMEBO? Jaké změny ve výrobě byste doporučil firmě na základně výsledků měření?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO