Nízkopříkonový zabezpečovací systém sklepního prostoru bez elektrorozvodu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Práce se zabývá dostupnými možnostmi zabezpečovacích zařízení pro sklepní prostory, návrhem a realizací vlastního systému zabezpečovacího zařízení. Jako ovládací prvek zařízení byl použit FPGA čip od firmy Xilinx s označením XC3S50A. Zařízení obsahuje dvě čidlo pohybu a čidlo průchodu dveřmi. Oznámení o narušení prostoru probíhá dvěma způsoby. Jedním způsobem je zvuková signalizace pomocí sirény a druhým oznámení na mobilní telefon pomocí sítě GSM.
The work deals with the available options of security devices for basements, design and implementation of its own security system. An FPGA chip from Xilinx called XC3S50A was used as a device control. The device contains two motion sensors and a door passage sensor. There are two ways to report a breach. One way is the sound signaling by means of a siren and the other is the notification to the mobile phone by means of the GSM network.
Description
Citation
KLIMEŠ, M. Nízkopříkonový zabezpečovací systém sklepního prostoru bez elektrorozvodu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Mikroelektronika
Comittee
doc. Ing. Ivan Szendiuch, CSc. (předseda) Ing. Michal Pavlík, Ph.D. (místopředseda) Ing. Marek Bohrn, Ph.D. (člen) Ing. Martin Adámek, Ph.D. (člen) Ing. Roman Prokop, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2020-08-25
Defence
Student seznámil státní zkušební komisi s řešením své diplomové práce a odpověděl otázky a připomínky oponenta. Dále odpověděl na otázky: Jakým způsobem je vytvořen uživatelský kód, lze jej modifikovat a pokud existuje možnost více kódů, jsou rozlišeny jejich úrovně? Jaké FPGA jste zvolil? Rozbor jiných FPGA z hlediska spotřeby. Jakou má spotřebu Spartan? Jak se navržený systém liší od konvenčních zařízení. Dá se zařízení vypnout na dálku?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO