Vyhledávání podobných 3D modelů

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
E
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Cílem této práce je vývoj aplikace pro porovnávání a vyhledávání 3D modelů. Zabývá se extrakcí deskriptorů vhodných pro porovnávání 3D modelů a umožňuje pro uživatelem vybraný model vyhledat několik nejpodobnějších 3D modelů. Používá deskriptory získané pomocí metody Reeb graph. Dále popisuje použití knihoven implementujících použitou metodu a experimenty s rychlostí a kvalitou nad před-připravenou databází modelů.
Goal of this paper is development of aplication for comparing of 3D models. It deals with extraction od descriptors suitable for comparing of 3D models and enables to find models similar to users query. For extraction of descriptors application uses Reeb graph method. This paper also describes usage of libraries that implements Reeb graph method and some experiments with speed and quality over pre prepared models database.
Description
Citation
SÁLUS, O. Vyhledávání podobných 3D modelů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační technologie
Comittee
doc. Ing. Peter Chudý, Ph.D., MBA (předseda) doc. RNDr. Pavel Smrž, Ph.D. (místopředseda) Ing. Petr Matoušek, Ph.D., M.A. (člen) Ing. Filip Orság, Ph.D. (člen) doc. Ing. Zdeněk Vašíček, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2020-08-27
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm E. Otázky u obhajoby: Definujte Precision pomocí TP, FP, TN, FN a vysvětlete. Proč se metrika MCC nepoužívá, když je považována za kvalitní metriku? Co je to topologická konzistence grafů? Jak se pozná, že bude zachována? Viz algoritmus na s. 13. Proč se liší graf v prezentaci a v práci? Vysvětlete, co graf znázorňuje.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO