Diagnostika aktivních částic generovaných plazmatem mikrovlnného výboje v interakci s kapalinami

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta chemická
Abstract
Tato bakalářská práce se v první části zabývá problematikou elektrických výbojů generovaných v plynech a nad hladinou kapalin. Zaměřuje se na tvorbu aktivních částic v plazmatu a jejich následné analyzování vhodnými analytickými metodami. Druhá část se zabývá identifikací aktivních částic v plazmatu mikrovlnného výboje v plynu a při interakci s povrchem vodného roztoku. Cílem práce bylo prostudování vlivu experimentálních podmínek na tvorbu aktivních částic, konkrétně dusičnanových a dusitanových iontů.
The first part of this Bachelor’s thesis describes problems of electric discharges in gas and on a surface of water solutions. It focuses on the generation of the active particles that are generated during the discharge and their subsequent analysis by appropriate analytical methods. The second part focuses on identification of the active particles that are generated during the microwave discharge in gas phase and during the interaction with water solution surface. The aim is to determine the influence of experimental conditions on the information of the active particles, specifically the nitrates and nitrite ions.
Description
Citation
KOVAŘÍKOVÁ, K. Diagnostika aktivních částic generovaných plazmatem mikrovlnného výboje v interakci s kapalinami [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta chemická. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Chemie pro medicínské aplikace
Comittee
prof. Ing. Miloslav Pekař, CSc. (předseda) prof. RNDr. Ivana Márová, CSc. (místopředseda) doc. Ing. Petr Dzik, Ph.D. (člen) doc. Ing. Stanislav Obruča, Ph.D. (člen) prof. Ing. Michal Veselý, CSc. (člen)
Date of acceptance
2020-08-27
Defence
Obhajoba proběhla podle následujícího schématu: prezentace student-vyjádření vedoucí/ho-oponentský posudek-reakce na posudek-diskuse s komisí. Studentka přednesla velmi dobrý výtah výsledků své diplomové práce, zodpověděla dotazy oponentské i členů komise, reagovala na připomínky k diplomové práci. V diskusi tak studentka prokázala velmi dobrou schopnost orientace v teoretických i praktických základech problematiky diplomové práce. Komise, s uvážením hodnocení v posudku a vyjádření vedoucí/ho, zhodnotila její diplomovou práci celkově jako velmi dobrou. Otázky vznesené během diskuse: Veselý: K čemu bylo zapotřebí stanovení peroxidu vodíku? Márová Co myslíte pojmem „aktivní částice“? Proč jste použila komerční kit? Jak přesné a správné je stanovení pomocí etalonu?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO