Indoor Detection of People Based on Vital Sign Sensing

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
V dnešní době chytrých domácností a velkého důrazu kladeného na ochranu dat, je žádoucí provádět detekci přítomnosti člověka a také jeho zdravotního stavu anonymně, a to za pomoci jeho vitálních funkcí. Cílem této práce je provést detekci osob na základě jejich vitálních funkcí, konkrétně tepu a dechu. Za tímto účelem je navržen algoritmický přístup a následně je implementováno řešení. Tep a dech je snímán UWB a FMCW radarem, následně  jsou získaná data zpracována a zmíněné vitální funkce jsou extrahovány. V práci je také představeno experimentální měření a jeho výsledky.
Nowadays, in the era of smart solutions and a huge emphasis on data privacy, it is very desirable to detect the human presence anonymously and to recognize if the sensed person is in good health condition. This bachelor thesis is dealing with the detection of people based on vital sign sensing, specifically on the heart and respiratory rate sensing, an algorithmic approach is proposed, and the solution is implemented. The data are sensed via UWB pulse radar or FMCW radar, then the signal is processed, and vital signs are extracted. The thesis presents the experimental measurements and their results.
Description
Citation
PLAČEK, D. Indoor Detection of People Based on Vital Sign Sensing [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
en
Study field
Informační technologie
Comittee
doc. Ing. Richard Růžička, Ph.D., MBA (předseda) doc. RNDr. Dana Hliněná, Ph.D. (místopředseda) prof. Ing. Adam Herout, Ph.D. (člen) Ing. Bohuslav Křena, Ph.D. (člen) Ing. Zbyněk Křivka, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2020-08-28
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm A. Otázky u obhajoby: Mohl byste prosím popsat nastavení experimentu, který jste prováděl?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO