Automatické testování projektu JavaScript Restrictor

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Cílem této práce bylo navrhnout, implementovat a vyhodnotit výsledky automatických testů pro projekt JavaScript Restrictor, který je vyvíjen jako rozšíření do webových prohlížečů. Testy jsou rozděleny do tří úrovní - jednotkové, integrační a systémové. Jednotkové testy ověřují chování jednotlivých funkcí, integrační testy ověřují správné obalování koncových bodů rozhraní prohlížeče a systémové testy kontrolují, zda rozšíření nepotlačuje chtěnou funkcionalitu webových stránek. Systémové testy jsou implementovány pro paralelní spouštění na distribuovaném prostředí, čímž se podařilo dosáhnout téměř přímo úměrného snížení časové náročnosti vzhledem k počtu testovacích uzlů. Přínosem této práce je odhalení dosud neznámých chyb v rozšíření JavaScript Restrictor a poskytnutí potřebných informací, díky nimž bylo možné část zjištěných chyb již opravit.
The aim of the thesis was to design, implement and evaluate the results of automatic tests for the JavaScript Restrictor project, which is being developed as a web browser extension. The tests are divided into three levels - unit, integration, and system. The Unit Tests verify the behavior of individual features, the Integration Tests verify the correct wrapping of browser API endpoints, and the System Tests check that the extension does not suppress the desired functionality of web pages. The System Tests are implemented for parallel execution in a distributed environment which has succeeded in achieving an almost directly proportional reduction in time with respect to the number of the tested nodes. The benefit of this work is detection of previously unknown errors in the JavaScript Restrictor extension and provision of the necessary information that allowed to fix some of the detected bugs.
Description
Citation
BEDNÁŘ, M. Automatické testování projektu JavaScript Restrictor [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační systémy
Comittee
doc. Dr. Ing. Dušan Kolář (předseda) prof. Ing. Tomáš Hruška, CSc. (místopředseda) Ing. Vladimír Bartík, Ph.D. (člen) doc. Ing. Vladimír Janoušek, Ph.D. (člen) Ing. Petr Matoušek, Ph.D., M.A. (člen) RNDr. Marek Rychlý, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2020-08-28
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm A. Otázky u obhajoby: Jak velké úpravy by byly třeba, aby bylo možné spouštět Vámi vytvořené testy v rámci CI/CD? Bylo by možné proaktivně upozornit vývojáře, že jedna z TOP X stránek není funkční s aktuální verzí JavaScript Restrictor? Jak se vypořádáte při testování dynamického webu s rozdíly, které vznikají onou dynamičností i bez použití JSR? Můžete takové weby detekovat a odstranit z testovací množiny? Jaká verze prohlížeče Firefox byla použita?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO