Komplexní řešení prodeje zboží

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Cílém této práce je analyzovat, navrhnout a implementovat pokladní systém, který prodejci budou moci využívat s běžně používaným hardware, v základní verzi zdarma a celé nastavení systému by měli zvládnout sami. Díky tomu se prodejci můžou vyhnout novým nákladům na provoz. Systém bude fungovat jako služba na serverech Heroku. Uživatelská i serverová část aplikace je implementována v jazyce JavaScript, kde uživatelská část navíc využívá knihovnu React. Mezi sebou komunikují pomocí dotazovacího jazyku GraphQL. Data jsou uložena v relační databázi PostgreSQL a společně s ní se využívá ještě databáze Redis, pomocí které se spouští úlohy na pozadí.
The aim of this thesis is to analyze, design and implement solution for selling merchandise, which sellers can be used with commonly used hardware, free in basic package and they should be able to handle system setup. As a result, sellers can avoid new operating costs. The system will run as a service on Heroku servers. The front-end and back-end is implemented in JavaScript, front-end also uses React. GraphQL is used for communication between frontend and back-end. The data is stored in the PostgreSQL relational database, but also is used the Redis database, which runs tasks in the background.
Description
Citation
KRHOVSKÝ, P. Komplexní řešení prodeje zboží [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační systémy
Comittee
doc. Dr. Ing. Dušan Kolář (předseda) prof. Ing. Tomáš Hruška, CSc. (místopředseda) Ing. Vladimír Bartík, Ph.D. (člen) doc. Ing. Vladimír Janoušek, Ph.D. (člen) Ing. Petr Matoušek, Ph.D., M.A. (člen) RNDr. Marek Rychlý, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2020-08-28
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázku oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm C. Otázky u obhajoby: Vzhledem k tomu, že systém běží na serverech třetích stran, zabýval jste se zabezpečením systému proti útokům (průnik do systému, DoS útok apod.) a zabezpečením uložených dat? Jak probíhal návrh? Byl použit nějaký návrhový vzor?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO