Studium degradace pesticidů pomocí pokročilých oxidačních procesů

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta chemická
Abstract
V práci jsou vysvětleny a přiblíženy děje a pojmy související s problematikou degradace pesticidů pomocí pokročilých oxidačních procesů a jejich možnosti stanovování. Podstatou experimentální práce bylo vyvinutí a jednoduchá validace vytvořené metody pro vybrané pesticidy. Následné pokusy degradací těchto pesticidů ve vodě za pomocí pokročilých oxidačních metod a jejich stanovení. Cílem práce bylo porovnání zvolených metod oxidačních degradací a shrnutí výsledků pro navržení nejvhodnější metody pro jejich odstranění.
In the master’s thesis are expleined and described proceses and terms related by problematic degradation of pesticides using advenced oxidation proceses and their possibilities of determinations. The essence of the experimental work was development and validate created method for determination of chosen pesticides. Degradation of this pesticides by advenced oxidation proceses and their determination after degradation. The aim of the work was compare chosen oxidation methods and summary of results for designe of the most appropriate method.
Description
Citation
VLACH, T. Studium degradace pesticidů pomocí pokročilých oxidačních procesů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta chemická. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Chemie a technologie ochrany životního prostředí
Comittee
prof. Ing. Jiří Kučerík, Ph.D. (předseda) doc. MVDr. Helena Zlámalová Gargošová, Ph.D. (místopředseda) prof. Ing. Jaromíra Chýlková, CSc. (člen) doc. Ing. Jozef Krajčovič, Ph.D. (člen) Ing. Václav Mergl, CSc. (člen)
Date of acceptance
2020-08-31
Defence
Student představil nejdůležitější výsledky své diplomové práce v krátké prezentaci. Komise si vyslechla posudky vedoucí diplomové práce a následně oponentky. Student měl připravené odpovědi na dotazy oponentky. Oponentka byla s odpověďmi spokojená. Ostatní členové komise se zapojili do otevřené diskuze. K práci měli další připomínky a dotazy. Student prokázal výbornou orientaci v tématu. Následně byl zhodnocen celkový výsledek obhajoby diplomové práce. Otázky a připomínky: Ing. Mergl: Pozor na pojem kohoutková voda. Správně je pitná voda. Jaká bylo koncentrace použitého peroxidu? doc. Krajčovič: Pro další práci je nutné analyzovat i degradační produkty. Jak byste provedl analýzu degradačních produktů? Testoval jste i jiné vzorky vod než modelovou a pitnou? prof. Chýlková:Analýza degradačních produktů je opravdu složitá, ale nezbytná. doc. Kučerík: V citaci literatury se objevují chyby. Někde nejsou např. uvedena čísla stránek. U grafického vyhodnocení, jak a proč jste volil rozdílná proložení získaných dat? Které je vhodnější?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO