Obec

Abstract
V bakalářské práci se věnuji námětům z mého okolí. Protože žiji na vesnici, zabývám se obyčejnými věcmi, které jsou s ní typicky spojené jako krajina, hospodské motivy, zákoutí obce, atp. V těchto běžných tématech hledám určitou lyriku a snažím se vyjádřit pocit a vztah k dané tématice. Klid a příjemné zpomalení života na venkově zde mísím s mými pocity samoty a smutku. Tyto pocity se tu snažím přenést na diváka.
In my bachelor thesis I focus on topics from my surroundings. Because I live in a village I deal with ordinary things that are typically associated with it, such as landscape, pub motives, corners of the village, etc. I am looking for a certain lyricism in these common topics and I try to express my feeling and relationship to the topic. I mix peace and a pleasant slowdown in life in the countryside with my feelings of loneliness and sadness. I try to transfer these feelings to the watcher.
Description
Citation
LUKSCH, V. Obec [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta výtvarných umění. .
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Výtvarná tvorba
Comittee
doc. MgA. Luděk Rathouský (předseda) MgA. Vasil Artamonov (člen) prof. akad. soch. Michal Gabriel (člen) prof. MgA. Petr Kvíčala (člen) MgA. Ondřej Homola (člen) doc. Mgr. Tomáš Medek (člen) MgA. Břetislav Malý (člen)
Date of acceptance
Defence
Student zahajuje obhajobu představením své bakalářské práce – jejího provedení a jejích východisek. Následně jsou přečteny posudky vedoucího a oponenta (v zastoupení). Student reaguje na dotazy, které zazněly v posudku oponenta. V následné diskuzi, do níž se zapojila většina komise, student uspokojivě obhájil své teze.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO