Publikace Cholín

Abstract
Ve zkratce se snažím pomocí média komiksu představit unikátní místo spojené s mým dětstvím – Cholín – a nastínit jeho nezvyklou sociální strukturu. Tohoto cíle se pokouším dosáhnout jiným způsobem, než klasickým sběrem dat a jejich strukturováním. Namísto toho tvořím příběhy, založené na skutečnosti. Inspiraci získávám jak z ústního vyprávění, tak z literárních zdrojů, které byly vydány členy cholínské komunity. Paralelně s tím pracuji s tamní městskou legendou zvanou Kvakev, která se stává ústřední postavou. S její pomocí se z komiksu stává fiktivní dokumet, který balancuje mezi realitou a fantazií.
In short, my aim of this work is to introduce a unique place connected with my childhood – Cholín – by the media of comics and to outline its unusual social structure. I am trying to achieve this goal differently than by collecting data and structuring them. Instead of that, I create stories based on reality. My inspiration comes from oral narration and literary sources that have been published by members of the Cholín community. In parallel, I work with a local urban legend named Kvakev which is becoming a central figure. With her help, the comics are changing into a fictional document balancing between reality and imagination.
Description
Citation
KREJČOVÁ, K. Publikace Cholín [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta výtvarných umění. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Design
Comittee
Mgr. Zuzana Kubíková (předseda) doc. MgA. Mikuláš Macháček (člen) MgA. Vojtěch Vaněk (člen) MgA. Tereza Hejmová (člen) MgA. Tomáš Hrůza (člen) PhDr. Ladislav Jackson (člen) Mgr. Miroslav Maixner, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2020-08-26
Defence
Obhajoba byla zahájena představením bakalářské práce – souboru tištěných knih a sešitů v autorské instalaci. Autorka v prezentaci objasnila místně specifický charakter práce a vazbu na další kontexty. Po přečtení posudků a zodpovězení otázek byla otevřena diskuze. Všechny dotazy (týkající se zvolené metodiky práce, produkce a distribuce prací či způsobů generování písma) byly autorkou práce uspokojivě zodpovězeny.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO