Jednoúčelový VoIP komunikátor

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
E
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Cílem bakalářské práce bylo sestrojit VoIP komunikátor. Tento VoIP komunikátor je postaven na zařízení Raspberry Pi Zero s externí zvukovou kartou. Na zařízení Raspberry Pi je nainstalován operační systém Raspbian. Jako softwarový základ pro VoIP komunikaci je použita knihovna PJSIP. Vytvořené programové vybavení umožňuje automaticky přijmout hovor a vytvořit hovor na definované adresy. Hovor je uskutečněn po stisku tlačítka.
The aim of the bachelor thesis was to build a VoIP communicator. This VoIP communicator is built on a Raspberry Pi Zero device with an external sound card. Raspbian operating system is installed on the Raspberry Pi. The PJSIP library is used as the software basis for VoIP communication. The created software allows you to automatically answer a call and make a call to defined addresses. The call is made after pressing the button.
Description
Citation
BIČÁK, T. Jednoúčelový VoIP komunikátor [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
bez specializace
Comittee
doc. Ing. Vladislav Škorpil, CSc. (předseda) doc. Mgr. Pavel Rajmic, Ph.D. (místopředseda) Ing. Tomáš Caha (člen) Ing. Ondřej Krajsa, Ph.D. (člen) Ing. Radim Číž, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2020-09-03
Defence
Student prezentoval výsledky své práce a komise byla seznámena s posudky. Otázky oponenta: 1. Popište, jaké SIP zprávy se musí vyměnit při sestavení hovoru a co na obr. 4.2 chybí? Otázky komise: 1. Proč se občas stane, že jeden stisk tlačítka je vyhodnocen jako vícenásobný stisk? 2. Jakým způsobem je realizováno ověření dostupnosti zařízení? Student uspokojivě odpověděl na otázky členů komise a oponenta.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO