You must gather your party before venturing forth

Abstract
Jako svou diplomovou práci jsem vytvořil sérii expresivních figurativních obrazů. Série vypráví fragmenty příběhů odehrávajících se v kulisách romantických fantazy scenérií a kombinovaných se současnými subkulturními a volnočasovými motivy. Vycházím ze silné zkušenosti s PC herními světy a hlubokého emocionálního spojení se středoevropskou krajinou. Děj se odehrává někde mezi pohádkovou dávno-minulostí a dystopickou budoucností.
As my diploma thesis I created a series of expresive figurative paintings. The series tells fragments of stories from romantic fantazy sceneries combined with contemporary subcultural and life style motives. My inspiration comes from a strong game play experience and a deep emotional bond with the central european landscape. The story is situated somewhere between a fairy talish past and a dystopic future.
Description
Citation
BROŽ, Š. You must gather your party before venturing forth [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta výtvarných umění. .
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Výtvarná tvorba
Comittee
MgA. Vasil Artamonov (předseda) MgA. Pavel Sterec, Ph.D. (člen) doc. MgA. Filip Cenek (člen) doc. Mgr. Art. Svätopluk Mikyta (člen) MgA. Katarína Hládeková, Ph.D. (člen) doc. MgA. Luděk Rathouský (člen) MgA. Ondřej Homola (člen) prof. MgA. Petr Kvíčala (člen) MgA. Břetislav Malý (člen) Mgr. Lenka Vítková, Ph.D. (člen) MgA. Alice Nikitinová (člen) Mgr. Marika Kupková, Ph.D. (člen) Mgr. Pavol Fabuš (člen)
Date of acceptance
Defence
Obhajoba začala tím, že autor představil svou práci; následovalo čtení posudků (v obou bylo navrženo hodnocení A). Po zodpovězení otázek bylo přistoupeno k diskuzi, která se zpočátku zaměřovala především na instalační prezentaci diplomové práce a malířský projev, konkrétně otázku, zda je absence detailů v malbách spíše jejich pozitivem, či negativem. V diskuzi zazněly pochybnosti ohledně působivosti instalace, pozitivně kvitována byla její „vtipnost“, ulamující hrany vážnosti přítomné v samotných malbách. Právě na vztah maleb a jejich instalační prezentace se diskurze soustředila nejvíce.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO