MODULÁRNÍ BYDLENÍ

Abstract
Tématem této diplomové práce je modulární rostoucí bydlení. Práce se zabývá analýzou současné problematiky bydlení a možnostmi řešení pomocí sériové výroby. Cílem práce je návrh flexibilního systému obytných modulů, schopného se přizpůsobit změnám a potřebám svých obyvatel i skladbě rodiny připojením dalších buněk.
The topic of this diploma thesis is modular growing housing. The work is oriented towards the analysis of current housing issues and its possible solutions with the usage of serial production. The aim of the work is to design a flexible system of residential modules, which is able to adapt to the life changes, family situation and needs of its inhabitants through addition of new residential cells.
Description
Citation
GORCHAKOVA, K. MODULÁRNÍ BYDLENÍ [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta výtvarných umění. .
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Design
Comittee
MgA. Vojtěch Vaněk (předseda) doc. MgA. Mikuláš Macháček (člen) MgA. Tereza Hejmová (člen) Mgr. Zuzana Kubíková (člen) MgA. Ondřej Tobola (člen) MgA. Tomáš Hrůza (člen) doc. Mgr. Jan Zálešák, Ph.D. (člen) MgA. Ondřej Homola (člen)
Date of acceptance
Defence
Obhajoba začíná prezentací diplomové práce. Studentka vychází z důkladné analýzy stavu problematiky a představuje výsledky rešerše na téma modulární architektury, následně představuje svůj vlastní projekt, přičemž se soustředí více na technické než estetické aspekty. Následuje čtení posudků, v nichž vedoucí práce pozitivně hodnotí celý proces vzniku práce a svědomitý přístup studentky. Oponent práci rovněž hodnotí kladně, pozastavuje se nad chybějící rozvahou ohledně časové dimenze projektu (u modulární architektury je předpoklad dostavování v horizontu let, ale i desítek let…). V diskuzi se dotazy soustředí především na funkčnost navržených řešení. Studentka většinu dotazů věcně zodpovídá, místy se diskuze posouvá do horizontální roviny mezi členy komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO