Optimalizace tisku chemického kódu s XRF identifikací

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta chemická
Abstract
Diplomová práca sa zaoberá tlačou a optimalizáciou chemickej značky s kódom čitateľným XRF technikou. Štúdium sa sústredí na identifikovateľnosť zložiek tvoriacich chemický kód, a to prostredníctvom analýzy dát v prostredí programu Origin a reprodukovateľnosť analýzy. Boli študované odozvy XRF signálu na reálnych vzorkách historických dokumentov a identifikované možné rušiace prvky. Na základe týchto analýz bolo formulované doporučenie pre spôsob vyhodnocovania získaných dát, analýzu kódu a tiež pre zloženie tlačovej formulácie.
The Master’s thesis deals with study printing and optimization of a chemical labels with a code readable by XRF technique. The study is focusing on the identifiability of components in chemical code through data analysis in the Origin program environment and reproducibility of the analysis. The responses of the XRF signal on real samples of historical documents were studied and possible interfering elements were identified. Based on these analyses, a recommendation was formulated for the method of evaluating the obtained data, code analysis and also for the composition of the printing formulation.
Description
Citation
UHER, T. Optimalizace tisku chemického kódu s XRF identifikací [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta chemická. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
sk
Study field
Chemie pro medicínské aplikace
Comittee
prof. Ing. Miloslav Pekař, CSc. (předseda) prof. RNDr. Ivana Márová, CSc. (místopředseda) doc. Ing. Pavel Diviš, Ph.D. (člen) doc. Ing. Petr Dzik, Ph.D. (člen) doc. Ing. Stanislav Obruča, Ph.D. (člen) prof. RNDr. Zbyněk Zdráhal, Dr. (člen)
Date of acceptance
2020-09-03
Defence
Obhajoba diplomové práce proběhla podle následujícího schématu: prezentace studenta-vyjádření vedoucí/ho-oponentský posudek-reakce na posudek-diskuse s komisí. Student prezentoval obsah své diplomové práce. Prezentaci výsledků diplomové práce komise hodnotí jako uspokojivou, odpovědi na dotazy oponentské byly adekvátní, avšak reakce na dotazy a připomínky členů komise byly poměrně povrchní a obecné. V diskusi tak student prokázal pouze uspokojivou schopnost orientace v teoretických i praktických základech problematiky diplomové práce. Komise, s uvážením hodnocení v posudku a vyjádření vedoucí/ho, zhodnotila jeho diplomovou práci celkově jako uspokojivou. Otázky vznesené během diskuse: Pekař: Jaké je stadium implementace studované technologie? Jaká je mezipřístrojová shoda při detekci chemického kódu? Jaká je kapacita kódů? Kolik úrovní signálu jde rozlišit? Márová: Jaká je souvislost tématu vaší DP s oborem vašeho studia. Můžete nastínit aplikační potenciál? Jaký je potenciál pro další výzkum a zvyšování kapacity kódu?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO