Webový vyhledávač registrace domácích zvířat

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Cílem této práce bylo navrhnout a vytvořit webový vyhledávač registrace domácích zvířat, který bude následně použit v reálném provozu. Podstatou řešení je vykonávání dotazů nad dostupnými tuzemskými registry v jednom kroku, namísto ručního prohledávání každého z nich. S ohledem na větší počet registrů a absenci jejich oficiálního seznamu nemusejí pověřené osoby všechny znát, což může zapříčinit nenalezení majitele zvířete. Vytvořené řešení využívá HTTP požadavky a bylo implementováno v jazyce PHP prostřednictvím frameworku Symfony. Výsledný systém byl otestován pomocí programových testů a zpětné vazby potenciálních uživatelů. Přínosem této práce je možnost praktického využití systému při nálezu domácího zvířete ze strany veterinárních klinik, útulků zvířat, policie aj.
The aim of this work was to design and create a web-based search engine that allows users to search for records of registered pets in real-time. The solution performs queries to all the available domestic registries in one easy step instead of manually searching them individually. Due to the high number of such services, people may not be aware of their existence. In such a case, they may not be able to find the owner of the animal. The presented solution provides an information system based on the Symfony framework. The system creates and sends HTTP requests to all the registries. The functionality and usability of the system were tested by automated tests and selected users who provided feedback. The main benefit of the system is its user-friendly user interface, which can be used by veterinary clinics, shelters, police, and other parties working with animals and looking up their registrations.
Description
Citation
ZAKLOVÁ, K. Webový vyhledávač registrace domácích zvířat [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační technologie
Comittee
prof. Dr. Ing. Pavel Zemčík (předseda) doc. Ing. Richard Růžička, Ph.D., MBA (místopředseda) Ing. Jaroslav Dytrych, Ph.D. (člen) prof. Ing. Tomáš Hruška, CSc. (člen) doc. Ing. Jan Kořenek, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2020-09-24
Defence
Studentka nejprve prezentovala výsledky, kterých dosáhla v rámci své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Studentka následně odpověděla na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studentky na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm A. Otázky u obhajoby: Mohla byste konkretizovat roli klientské a serverové aplikace při paralelním dotazování do většího množství registrů? Jakým způsobem by bylo možno integrovat další registry do aplikace? Jak dlouho trvají odpovědi od jednotlivých serverů? K čemu v aplikaci používáte regulární výrazy? Dala by se nějak obejít antispammová ochrana u registrů?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO