Rodinný dům s provozovnou

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
E
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Tématem této bakalářské práce je zpracování projektové dokumentace novostavby rodinného domu s funkčně oddělenou provozovnou cukrárny, která tvoří samostatnou provozní i funkční jednotku (má samostatný vstup). Objekt se nachází v nezastavěné lokalitě obce Prace v katastrálním území Prace, Brno-venkov na parc. č. 776/7 a 776/8. Pozemky se nachází na ulici Blažovská. Jedná se o dvoupodlažní rodinný dům s částečným podsklepením a valbovou střechu malého sklonu. Součástí této novostavby je také venkovní sklad a otevřené garážové stání s plochou střechou, která tvoří prostor terasy v druhém nadzemním podlaží. Dvě terasy se nachází i v prvním nadzemím podlaží. Rodinný dům je dominantní stavbou díky sloupům nesoucí terasu a balkon na východní straně a tvoří podpůrnou konstrukci pro valbovou střechu, dále díky francouzským oknům od firmy RI- okna, navrženým v obou podlažích a dekorativnímu podbití střechy a dělících pásů z polystyrenu od firmy JKR GROUP. Objekt má dva hlavní samostatné vstupy a dva vstupy vedlejší. Hlavní vstup do rodinného domu se nachází v úrovni prvního nadzemního podlaží, kde jsou navrženy kuchyň se vstupem na terasu, obývací pokoj, hygienické zařízení a dále třeba prádelna se vstupem na zahradu. Hlavní vstup do provozovny cukrárny se nachází taktéž v úrovni prvního nadzemního podlaží a je řešen jako bezbariérový. Součástí cukrárny je sklad, toaleta a kuchyňka pro dvoučlenný personál. Druhé nadzemní podlaží tvoří hygienické zařízení, pokoje a ložnice s šatnou a přístupem na terasu. V suterénu se nachází technická místnost, hygienické zařízení, sklady, sklep a posilovna. V rámci provozu cukrárny je navrženo venkovní parkovací stání pro 3 automobily a jedno stání pro osoby ZTP a ZTPP.
The topic of this bachelor's thesis is the elaboration of project documentation for a new family house with a functionally separate confectionery plant, which forms a separate operational and functional unit (has a separate entrance). The building is located in an undeveloped locality of the village Prace in the cadastral area of Prace, Brno-venkov on the plat number 776/7 and plat number 776/8. The land is located on Blažovská Street. It is a two-storey family house with a partial basement and a hipped roof of small slope. Part of this new building is also an outdoor warehouse and a garage with a flat roof, which forms the space of the terrace on the second floor. Two terraces are also located on the first floor. The family house is the dominant building thanks to the columns supporting the terrace and balcony on the east side and forms a supporting structure for the hipped roof, thanks to French windows from RI-windows, designed on both floors and decorative roofing and polystyrene dividing strips from JKR GROUP. The building has two main separate entrances and two secondary entrances. The main entrance to the family house is located on the first floor, there is a kitchen with access to the terrace, living room, sanitary facilities and a laundry room with access to the garden. The main entrance to the confectionery is also located at the first floor and is designed as a barrier-free. The patisserie has a storage room, toilet and kitchen for two staff. The second floor consists of sanitary facilities, rooms and bedrooms with dressing room and access to the terrace. In the basement there is a utility room, sanitary facilities, warehouses, a cellar and a gym. As part of the confectionery's operation, an outdoor parking space is designed for 3 cars and one space for people with disabilities and disabled people.
Description
Citation
DÝNKOVÁ, E. Rodinný dům s provozovnou [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Pozemní stavby
Comittee
doc. Ing. Jan Pěnčík, Ph.D. - předseda, doc. Ing. arch. Juraj Dulenčín, Ph.D. - místopředseda, Ing. Ondřej Nespěšný - tajemník, Ing. Jan Vystrčil - tajemník, Ing. David Bečkovský, Ph.D. - člen, Ing. František Vajkay, Ph.D. - člen, Ing. arch. Jiří Gerö, Ph.D. - člen, Ing. Bohuslav Brukner - člen,
Date of acceptance
2020-09-17
Defence
Studentka zahájila obhajobu v 8:00 a pomocí powerpointové prezentace představil svou bakalářskou práci. V průběhu prezentace představila dispoziční, konstrukční a materiálové řešení své bakalářské práce s názvem Rodinný dům s provozovnou. Studentka reagovala na dotazy oponenta: 1) Popište technologii provádění hydroizolační vrstvy v místě napojení vodorovné a svislé části. - Jaký byl navržen přesah hydroizolační vrstvy? Jaký je minimální přesah hydroizolační vrstvy 2) Jaká je funkce věncovky, vysvětlete použití věncovek v detailu 7 3) V situaci chybí znázornění délek přípojek a kóty rozestupů. 4) Popište otopnou soustavu v provozně. Studentka dále reagovala na dotazy zkušební komise: - Definujte a vysvětelete hloubku výkopu a jeho svahování. - Jaké zdivo bylo navrženo v suterénu? Jaké zatížení bude působit na suterénní zdivo? - Zdůvodněte návrh a použití tepelné izolace u zdiva v suterénu. - Definujte skladbu podlahy v suterénu. - Který základový pás bude nejvíce zatížen (znázorněte v řezu A-A)? - Zdůvodněte volbu nosné konstrukce střechy. Na připomínky oponenta reagoval student nepřesvědčivě, svoje řešení obhajoval nejistě a nebyl schopen je přijatelně zdůvodnit. Rovněž otázky položené členy komise nezodpověděl zcela dobře.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO