Separace pevných částic z proudící kapaliny

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Tato bakalářská práce se zabývá separací pevných částic z proudící kapaliny. Jejím cílem je seznámit se z již stávajícími způsoby separace, nastudovat jejich principy a popsat zařízení určené k separování částic. Práce je rozdělena na dva hlavní celky. V prvním jsou vysvětleny jednotlivé metody separace, ve druhém pak popsány konkrétní separační zařízení, jejich výhody a nedostatky. Závěrečná část práce je věnována návrhu, jak je možno přistoupit k separaci jiným způsobem.
This bachelor thesis deals with the particle separation from fluid flow. The aim of this thesis is to get acquainted with the already existing methods of separation, to study their principles and to describe devices designed for particle separation. The thesis is divided into two main units, the first explains the individual methods of separation, the second describes the specific particle separators, their advantages and disadvantages. The final part of the thesis is devoted to the design of another approach to separation.
Description
Citation
FEJTA, V. Separace pevných částic z proudící kapaliny [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2020.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Základy strojního inženýrství
Comittee
doc. Ing. Marek Baláš, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Jiří Pospíšil, Ph.D. (místopředseda) Ing. Martin Lisý, Ph.D. (člen) Ing. Petr Kracík, Ph.D. (člen) Ing. Pavel Milčák (člen)
Date of acceptance
2020-09-18
Defence
Student seznámil komisi s obsahem své diplomové práce. Otázky oponenta byly zodpovězeny. Během rozpravy padly tyto doplňující otázky: Proč je vstupní a výstupní hrdlo umístěno v horní části separátoru a ne uprostřed? zodpovězeno Jaké jsou výhody a nevýhody jednotlivých metod odlučování tuhých látek z kapaliny? zodpovězeno Pro jaké suspenze se jednotlivé metody hodí? zodpovězeno Na čem obecně závisí odlučivost separátorů? zodpovězeno Jaká je přibližná tlaková ztráta navrženého separátoru? zodpovězeno Mohou na lamelách vznikat při odlučování nánosy? zodpovězeno Bylo by možné zařízení aplikovat i pro separaci TZL z plynu? zodpovězeno
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO